Coś skopane w WiFi na 100%. Znaczy sam ten router od telekomu do bani. Z malinką siedzę na dole a ten zakichany fritz jest ok 6metów w prostej linii i z widocznością. U góry ze stacjonara gdzie teraz piszę to w kompie mam dwie antenki a sygnał na jedną-dwie kreski i zerwać może w każdej chwili. W sumie to nawet nie kwestia siły sygnału, tylko jak mu czapka odbije to wyłącza się i tyle.
No ale to sieć jeszcze chyba za Wilusia robiona gdzie przesyłali nią kody do enigmy. Bo że to do internetu ktoś robił to za chiny nie uwierze. Comodore to z kolegą 40 lat temu szybszą transmisję miał po modemie telefonicznym hehehehehe
Nic to, czekam aż ze światłowodów przyślą propagandę z dobrą ofertą i oleje telekom z miejsca. Tyle że oni też cwaniaki i na starcie to zaczynali od kwot takich że się w pale nie mieści. Teraz już z 10 razy stanieli a dalej więcej niż z telekomu. Ceny obłędne, bo za jakiś premium pakiet to ze 170 eu miesięcznie. Ku...... ja mniej wydam na paliwo do Hyundaia nawet jak do kibla bym nim jeździł i raz na miesiąc do Hiszpanii.
Przy okazji znalazłem, że da się w adresie biblioteki wpisać adres 127.0.0.1, który jest wewnętrznym wirtualnym interfejsem sieciowym i na nim LMS też wystawia swoją usługę jeśli działa na tej samej malince.
W takim wypadku można się podpiąć do biblioteki przy teoretycznie nie działającej żadnej sieci zewnętrznej, czy to LAN czy WiFi.
Ale czy zakłócenia w działaniu WiFi nie odbiją się na pracy LMS - tego nie wiem.
Może sprawdzisz? :)
A sprawdze :) Bo to bardzo ciekawe info od Ciebie, tyle że już nie dzisiaj.
Jeżeli to zaskoczy to hmmmm, jak to zmierzyć? Jakiś plik, sygnał testowy i po odbiorze dać popatrzeć oscyloskopowi, czy jakie śmieci na nim widać. W zasadzie to ja lubię oscyloskop napuszczać na wszelkiego rodzaju ustrojstwa, fajnie idzie zobaczyć jak dziadostwa sieją.
Świetne w temacie są zasilacze tzw. liniowe, trudno znaleźć czasami gorszy impulsowy. No ale tutaj jestem już blisko podważania doktryn religijnych i ryzykuję że ktoś fajkę przytknie do stosu, albo przynajmniej stodoły hehehehe
...... z tym Ip 127.0.0.1 to rozumiem że nic nie trzeba robić po stronie LMS. Czy robić?
Tylko po stronie playera w dostęp sieciowy wklepać ?