Na tym Volumio to zobaczyłem jak przeglądasz zawartość katalogów, jak czekasz aż się załadują itd ...
Okładki masz w katalogach to pewnie je odczytał i pokazuje zamiast ikonek folderów.
Nie znam Volumio, więc nie wiem jak to jest zbudowane, ale pokazałeś jedynie przeglądanie katalogów z plikami.
Wyobraź sobie, że katalogów masz 1500, przeczesywanie takiego zasobu to mordęga dla dysku i samego serwera.
Dodatkowo w organizacji jaką masz jest bardzo mało informacji, bo nazwy katalogów i plików to za mało moim zdaniem.
Zerknij na to jakie tagi ja mam w jednym utworku - nie jesteś w stanie tego zrobić organizując muzykę w ten sposób jak teraz.
Oczywiście może już jest za późno na zmiany - masz np 1000 albumów i teraz to wszystko reorganizować ...
Wyobrażam sobie, ze piszesz, ze masz tagi w poważaniu bo już swoją bibliotekę masz.
Jeszcze tylko wyobraź sobie jak wyglądałaby normalna książkowa biblioteka bez szczegółowego indeksu zawartości, autorów, dat wydań, tłumaczy, tytułów, formatów wydań, języka itd ...
P.S. Ten Easy tag jest polecany jako Linuxowa alternatywa dla MP3Tag, więc pewnie da radę zrobić co trzeba. Ale softu osobiście nie widziałem.