Dobrze, niech kolega robi tak jak chce. Zwyczajnie widziałem w temacie o Dolby jakie wystąpiły problemy (choćby z lokalizacją nóżek) i o tym piszę. Nadal uważam, że to bardziej niebezpieczna metoda niż przy pomocy kasety Level. Rzeczywiście nie zauważyłem informacji o wyłączeniu Dolby w instrukcji, skoro nie było metodyki z kasetą Dolby, uznałem że nie będzie takiej informacji.
Postępuję jak w instrukcji jeśli chodzi o metodykę pomiarów, czyli kalibrację kasetą Level, tak prostą czynność jak przeliczenie napięć w odniesieni do strumienia pomijam. Ale masz rację, aby zgodność była w 100% powinno się użyć kasety QZZCFM, tylko jest ona nieosiągalna.
Dziwi mnie po prostu, że tak bardzo krytykowana jest metoda z instrukcji serwisowej, a polecana kasetą Dolby. Jedna i druga jest prawidłowa. Wybór należy do osoby, która dokonuje regulacji.
edit:
tak sobie jeszcze myślę, że informacja o wyłączeniu Dolby, którą zaznaczyłeś w instrukcji dotyczy pomiarów, które zostały opisane, a nie tego którego nie ma przy użyciu kasety Dolby, w tym przypadku mogłoby być inaczej