"Czy osiemnastka zagra 30Hz a 30 centymetrowe monstrum 20kHz? Nie muszę tego weryfikować, a że mają to "coś"... Każda zmora znajdzie swego amatora."
tez tak kiedys myslalem :-)
dziwie sie tylko ze na wysokie tony wybrales 30 cm a nie 15 cali w tym porownaniu, byloby dosadniej :-)
masz tu link do fajnego glosnika ;-)
http://www.spectrumaudio.de/breit/cubeaudio/cubeF180.htmlniedostepny, wiec to zadna autoreklama, jesli moderacja uzna inaczej prosze o usuniecie wpisu.
"Ms
6 / 423
Technolog drewna.
Wyślij PW
26-07-2013, 14:51
Witam, Jestem dumnym posiadaczem Cube f180 z metalowym stożkiem fazowym,zamocowanym na śrubie mosiężnej w skrzyni ze sklejki 10mm z drobnymi wzmocnieniami, w tej chwili 30L , wcześniej ta sama konstrukcja z wypełnieniem dającym 15L.
Chciałem przedstawić krótki test porównawczy- CUBE F180 mojej konstrukcji z ATC SCM 19 .
Właściwie nie ma się co rozpisywać, wystarczyło kilka sek. aby wybrać zwycięzcę .
ATC radziły sobie dobrze na basie i w porównaniu tylko tam.
Jeśli chodzi o górę to blado,delikatnie, bez emocji.
Na na średnicy wyższej i niższej- dyskwalifikacja.
Dynamika, lokalizacja instrumentów, wiadomo po jakiej stronie.
Nowe Atc kosztują 10 tyś, jeszcze 2 lata temu byłem gotów zapłacić takie pieniądze za takie brzmienie, na szczęście miałam możliwość odsłuchać Cube f180 i był to największy skok w zabawie w szukaniu najlepszego brzmienia.
Jeśli chciał by ktoś szczegółów konstrukcji czy zamocowania stożka itp. chętnie odpowiem.
Pozdrawiam
Mariusz
Ps . Informacja dla zainteresowanych -Atc są na sprzedaż"
Mariusz sluchal ich po raz pierwszy na imprezie jaka organizowal marcow w Swarzedzu, obok stal system gramofon Avid + wysoki Cyrus + PMC.
Pamietam jak inny sluchacz wpadl do mnie posluchac i komentuje : dziwnie to gra, na jednym nagraniu wokale sa blisko, scena nieduza a na innym scena stadion i instrumenty porozsuwane, cos musi byc nie tak bo obok te nagrania brzmia podobnie do siebie.....no i jak tu sie nie rozczulic ?:-)
serio, dobry full nie jest zly ;-)