No to pięknie się ułożyło...
Renes vel PiotrS... witaj Piotrze! :-)))
Zdaje się, że stara gwardia z AS pomalutku się dekonspiruje i konsoliduje... to chyba dobrze wróży na przyszłość? Mam taką nadzieję... od nas samych zależy, czy będzie nam się chciało chcieć :-) Jestem (ostrożnym) optymistą...
Co do postawionych pytań i watpliwości nt. sposobu i sensu przenoszenia wątków i wpisów- sam je sobie zadaję, dlatego też zadałam pytanie o Waszą na ten temat opinię. Czy np. autor wątku jest zarazem automatycznie jego właścicielem, choć niekiedy jego rola mogła się np. sprowadzać jedynie do zadania pytania na początku? Czy ktoś, kto z kolei na dany temat wypowiadał się najobszerniej, nie ma praw co najmniej równych z pytającym? itp. itd.
Na szczęście, nie chodzi tu o zbyt wielką ilość tematów do przeniesienia, ale te najbardziej ważkie i z mego punktu widzenia najcenniejsze - nt. muzyki Bacha, może jeszcze renesans w ujęciu wokalnym i instrumentalnym (wspomniany wątek o violi da gamba i lutni), być może jeszcze kilka... reszta może sobie zostać tam gdzie była ;-)
W dodatku widzę, że najważniejsi autorzy ze strarego forum są już na nowym... nie wszyscy, ale coraz liczniejsi, więc pomału odpada jeden z problemów związanych z nazwijmy to, prawem autorskim...
Natomiast w pełni zgadzam się z koncepcją minimalizownia liczby wątków i ich powielania, czy też tematycznego nakładania się - pewnie na dłuższą metę, w miarę pojawiania się nowych użytkowników, tego nie unikniemy, ale póki co, w gronie już dość doświadczonych userów, powinniśmy starać się unikać straych błędów...
Pozdrawiam Cię zatem i witam raz jeszcze Piotrze serdecznie (jak i resztę Forumowiczów)
(też Piotr) - daGambus :-))