Witam.
Jako że Cd618 nie wykazuje objawów życia zakupiłem CD820. Wszystko pięknie, laser śmigał i zabrałem się do wymiany kondensatorów elektrolitycznych. Postanowiłem wymienić wszystkie na raz.
No i znowu lipa. Laser czyta tylko TOC i nic więcej. Sytuacja identyczna jak w poprzednim CD. Tym razem jestem 100% pewny że zwarcia nie było, a laser działał na wartościach serwisowych jak trzeba. Poprzednio (w Cd618) pomogła wymiana diod w sekcji lasera, ale teraz to nic nie dało.
Nie widzę objawów przepalenia jakiegokolwiek układu. Po prostu laser nie czyta - sam laser na pewno jest sprawny i był sprawny.
Zastanawiam się czy przypadkiem nie będzie to wina zegara z MrElektronik (usunąłem SAA7220). Płytka kręci jednak miarowo, a po odłączeniu zasilania w zegarze płyta, jak to bez zegara, kręci bez opamiętania.
W service mod pokazał mi się błąd 07 - Subcode error: no valid subcode within 3 sec.
Zastanawiam się czy którykolwiek z elektrolitów może regulować napięcie lub prąd i wymiana na większą wartość zmienia parametry ?
Zanim cofnę wszystkie zmiany broda mi urośnie i posiwieje.