Dzięki misiomor, bez Twojej pomocy mogłoby to inaczej wyglądać ;)
Wiesz eMil, jeszcze trochę i zacznę klepać high endowe kolumny "Krs Reference Ultra High End Loudspeakers" na stole w swoim pokoju ;P Muszę tylko popracować nad techniką lakierowania, bo lekkie niedoróbki zostają ;)
Tak na poważnie to bardzo się cieszę z uzyskanych efektów i sam jestem zdzwiony, że tak sprawnie mi to poszło ;) Niestety z tym basem rzeczywiście zostało mi trochę zabawy. Pomysł z wełną jest ciekawy i przyznam, że wcześniej o tym nie pomyślałem. Poza wełną będę próbował również trochę wyższego (około 38-40 Hz) strojenia. Najpierw jednak muszę dostać plastikową rurkę o tym samym przekroju co środkowy element Precison Port, bo tej już nie będę ciął. Na chwile obecną niskiego basu jest naprawdę dużo, więc mogę go trochę poświęcić na rzecz wyższych zakresów. Ostatnią opcją do sprawdzenia jest ustawienie, obecnie mam właściwie pusty pokój po wywaleniu większości mebli. Powoli go adaptuję pod audio ale jescze nie mogę się zdecydować czy zabudować go półkami na książki itp. czy też pójść w stronę typowych ustrojów akustycznych. W pokoju będzie tylko komp i audio więc mam dużą dowolnośc aranżacji...
Btw. przyjemnie posłuchać swojego ustrojstwa po dłuuugim weekend`ie poza domem ;)
Pozdrawiam