To ja napiszę dla jasnosci, że mojego Sonego TAF670ES uważam za starocia i kosztował mnie 600 zł a gra moim zdaniem bardzo dobrze. Ma bardzo dużo mocy, świetną dynamikę, bardzo naturalne brzmienie, niesłyszalne szumy własne i bardzo dobrą separację kanałow. Miałem kiedyś budżetówkę Cambridge oraz Marantz i oba grały koszmarnie, zero basu, zero kontroli nad niskotonowcem oraz uwypuklony środek...
Do lamp jestem trochę uprzedzony ze względu na niską moc i kiepską współprace z kolumnami o dużych spadkach impedancji. Nie chodzi mi o to by wzmak był "elektrownią" ale kilkadziesiąt sensownych watów się przydaje. Moje monitorki będą miały jakieś 83db skuteczności, ze słabą lamą to nie ma prawa grać a mocniejsza przeważnie "mocno" kosztuje ;)
Reasumując z obecnego wzmaka jestem BARDZO zadowolony, chociaż kosztował grosze i jest stary :) Mimo to lampy i tak chetnie posłucham jeśli nadaży się taka okazja.
Problem jednak polega na tym, że z obecnym wzmakiem mi się poszczęściło w momencie zakupu a nigdy nie wiem na co trafię kupując następną używkę. Zawsze chetnie przesiade sie na cos lepszego ale nie interesuje mnie ledwo zauwazalna poprawa za kilka tysiecy ;)