Hehehehe. W trakcie domyślnej instalacji pCp wrzuca w >moje aplikacje< Taką właśnie apkę :) z niby systemowymi dźwiękami. No i tam na ikonce ćwierkający ptaszek jest. Nie dość że w ikonce to w środku też wszystko ćwierka że to niby można sobie w swoim systemie do powiadomień i innych takich użyć. A ja za ptaszkami nie przepadam bo mi obsrały rower. Że nie wspomnę o sąsiedzie który by wszystkie wystrzelał bez litości. No ale on ma zajawkę żeby samochód pucować na niedzielę zupełnie poważnie. Stolik rozkłada, stawia na nim wpip flakoników i buteleczek, obok wiesza z tuzin różnych szmatek. Potem samochodzik myje w szamponikach sprawdzając wodę w miseczce łokciem. Potem płucze ze dwie godziny z prysznica małymi kropelkami a nie tak z bomby jak ja, że by jakim karcherem walnął.
Potem mazia ten samochód różnymi miksturami i na koniec poleruje do wieczora tymi autofilskimi szmatkami. Ptaszki w tym czasie siedzą na rynnie i czekają :) Jak tylko sąsiad po robocie wejdzie do domu po browara to ptaszki już ładnie po swojemu obsrają jego robotę.
Hehehehehehehehehe
A tak poza tym to Vis jest spoko i zostanie na amen.
Mało tego bo bede kuć :) Postanowiłem że jednak pCp będzie domyślnym systemem do słuchania bo nie wpienia mnie jak Volumio.
Tyle że poprzednim moim ulepie jest właśnie fajny dac na dual AKMach. W dodatku symetryczne wyjście też ma, chociaż akurat tutaj to mnie specjalnie nie kręci. Jednak AK gra dźwiękiem który mi bardziej leży nić z CS które chciałem użyć. Ponadto AKM nie ma że tak powiem> ograniczeń wagowych samego pliku który rozkodowuje. Jemu wsio ryba czy to mp3 czy jakiś PCM 32 bity i tysiącpieńset kiloherców czy DSD. Bo CS to 24bit i 192kHz to koniec dla niego. Chociaż CS mnie przed chwilą zaskoczył bo potrafi uciągnąć DSD o czym nie wiedziałem, jednak nie najlepiej mu to idzie bo szumi przy tym.
Wprawdzie ja tam jakimś czubem chyba nie jestem i normalny dźwięk CD też uważam za spoko. Tak jak i gęściejszych plików niż PCM 24bit i 192kHz nie mam, no ale od przybytku głowa nie boli :)
Tak więc skoro pCp awansuje na szefa a volumio na zapasowy to zabieram mu AKMy a dostanie CSa.
Picor będzie z AKM :)