przyznam ze podziwiam tyle zapalu do tego magnetofonu..
on na serio nie gra na nic ...przepraszam ze kogos urazilem
to moje sobiste zdanie i zaden rs bx z tej seri u mnie nie wyladuje nigdy nawet na podlsuch
to co uslyszalem mi wystrczy
przepraszam jeszcze raz
Zapomniałeś dodać że oprócz walorów muzycznych których nie posiada , ma jednak ładny wygląd sie zawsze sprzedaje ta marka, więc na handele w sam raz ,.
Hammer twoja wypowiedź nic nie wnosi w moim problemie. Czy według Ciebie powinienem wszystkie moje deki spakować zanieść na elektro złom ? Czy ty masz wszystko z najwyższej półki ? Co byś powiedział ludziom co naprawiają stare Kasprzaki czy Diory. Wydaje mi się że magnetofony wymierają śmiercią naturalną i to że staram się je uratować i przywrócić do życia to powód uszczypliwości że nie mam magnetofonów po 2000zł. A moje deki nie są warte przywrócenia ich do życia. Zadaje dziesiątki pytań bo moja wiedza jest w ty temacie znikoma. I nieraz to co napiszecie w prosty sposób dla was jest dla mnie nie do końca zrozumiałe. Chociaż wiele tu od was się nauczyłem to i tak jestem na poziomie wiedzy dalekiej od was.
Dziękuję Audiotone kasety ( chrom i metal co prawda używane ) maja przyjść do mnie w przyszłym tygodniu. Więc jeszcze raz spokojnie przeczytam wszystko co tu mi napisaliście i usiądę do tej kalibracji po raz enty.
Rozmawiałem z NANO jak widać i z nikim innym !
Technics to syf i takie jest moje zdanie i nie masz prawa jego podważać bo jest moje, Ja Twoje szanuje i baw się dobrze ale na takiego Technicsa nie poświęciłbym ani minuty dla siebie, jedynie aby go dobrze sprzedać w bardzo dobrym stanie czyli zrobiony na sicher.
Możemy mieć odrębne zdanie ,.
Całe życie nie lubię wazeliny wciskać.
Ładny i nic więcej.
Ale dzięki Tobie odkryłem że można szlifować i rozbierać głowice, szacun wielki, co podnosi dla mnie jedynie wartość takiego sprzętu przy sprzedaży......głowica jak nówka nie śmigana.... Panie z kartona....
Denona uwielbiam, Aiwa fajna, AR płakałem jak sprzedawałem koledze z forum ale Technics...jest po prostu
bezbarwnyAle nie przejmuj się, to forum i wymiana zdań, każdy ma inne zdanie.
Przy kalibracji zapis/odczyt staraj się stosować taśmy sugerowane przez firmę, bo z tego co ja sobie kalibrowałem sporo decków to robi to różnicę .....