Hmmm, no tak zgadza się, jakby nie patrzeć. Ja popełniłem tylko błąd pisząc o ostatnim zdaniu, miałem na myśli ostatni akapit i głównie te pierwsze zdanie, ale i tak zrozumieli wszyscy i napisali to co chciałem wiedzieć. Przepraszam Wiktorze, wyszło jakbym nie rozumiał że co człowiek to opinia albo szukał jakiegoś drugiego dna w wypowiedzi.
A więc subiektywne opinie plus worek pieniędzy. SR009 plus worek kasy na resztę toru albo Lambdy 700, tor drogi ale mieszczący się w granicach rozsądku. To Pastwa i Wiktor no i Ductus jako głos rozsądku, dzięki Panowie. Myślę że wybiorę L700, nad wzmacniaczem jeszcze się zastanowię, a z DAC iem nie zamierzam iść w jakieś wyżyny, może MDAC plus nowy albo Questyle 600 wystarczą, chyba że coś modyfikowanego od chińczyków. Po posłuchaniu tych małych Grado mam tylko wielką chęć posłuchać PS2000e, no i Pastwa z tymi Pionerami Master. To takie rzeczy do zastanowienia się, jedne i drugie czy wysokie dynamiki czy elektrostaty to koszta i tak.
"2. ktoś inny napisał, że mając dziewiątki nareszcie nie czuje się już jak chomik w kołowrotku." - akurat ta opinia jest jedną z takich które mają prawdziwą wagę. Jeśli ktoś kto słyszał praktycznie wszystko co najlepsze się tak wypowiada to nie sposób przejść obojętnie :) Mając to na uwadze że nie ma właściwie opinii w pełni obiektywnych na świecie, to ta jest topowa wśród subiektywnych ;)