Audiohobby.pl

LOUDNESS WARS - przesterowanie idealne

reactor

• 1649 / 5549
  • Ekspert
17-04-2011, 18:36
Przynajmniej będą takie jakich sobie życzymy! :)

lancaster

• Gość
17-04-2011, 18:37
"Zróbmy ogólnie spotkanie bez uczestników. I tak z opisu takiego spotkania będzie radochy całkiem sporo."

http://audiohobby.pl/topic/4/6417#koniec

Sie robi :-)

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
17-04-2011, 18:54
>>Uczciwiej by było temat przeskalować....hobby ma swoje prawa i to co dla zwykłego zjadacza chleba jest centymetrem kwadratowym papieru ze ząbkami nieprzydatnym kompletnie do niczego, to dla filatelisty jest obiektem najwyższej podniety powodującym ciarki i bezdyskusyjnie wartym 1 000 000 $ :-)
 w takiej skali z kolei te mikrometry postępu w audio są baaaardzo racjonalne.<<

W dużym uproszczeniu mogę się zgodzić. Ale to nieuchronnie prowadzi do postawy prezentowanej przez bohaterów filmu:

http://www.filmweb.pl/film/Dekalog+X-1988-4979

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6109
  • Ekspert
17-04-2011, 19:53
Ależ Piotrze po pierwsze i najważniejsze: to jest żart, a nie kalumnia jak to niesłusznie odbierasz.

Po drugie trochę dystansu do siebie nikomu, nigdy nie zaszkodziło.

Po trzecie bardzo dobrze mi się czyta Twoje powieści, przy ich kunsztownej i podniosłej formie tematyka właściwie schodzi na dalszy plan.

Po czwarte nigdy nie napisałem, że ww. twórczością literacką wyrządzasz komuś *świadomie* krzywdę. Piszesz, to co myślisz i czujesz i nie ma w tym nic złego poza brakiem właściwych wskazówek interpretacyjnych (od tego jest np. XYZ) . Czytelnicy sami nieopatrznie biorąc takie poematy liryczne dosłownie wpadają w pułapkę zakupofili, ale to jak gdyby nie Twoja troska. Przecież im niczego nie sprzedajesz, a o ile mi wiadomo nie piszesz na zamówienie dystrybutorów.

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

• Gość
17-04-2011, 21:12
Piotrze takie straszne słowa z Twoich ust ?!? ojejku, tego się Wielkim Filozofie nie spodziewałem :))

Roland naprawdę podchodzi do Ciebie z wielką kurtuazją :) od bycia chamem to ja jestem :) Ja sobie z Ciebie robię otwarci jaja :))

Roland a kto jest według Ciebie większy ? Ryka czy Pacuła ? ;)

Ahmed

• Gość
17-04-2011, 21:25
>> Archaniol, 2011-04-17 21:12:28

Skonsultuj z lekarzem ten przymus kończenia każdego zdania emotikonem. Trochę wygląda to jak wypowiedź niepanującego nad sobą ..... no wiesz kogo.

• Gość
17-04-2011, 21:31
>> Ahmed, 2011-04-17 21:25:13
>> Archaniol, 2011-04-17 21:12:28

Skonsultuj z lekarzem ten przymus kończenia każdego zdania emotikonem. Trochę wygląda to jak wypowiedź niepanującego nad sobą ..... no wiesz kogo.
===============

walczyłbym z tym, ale to taka nieszkodliwa przypadłość :))

aallen

• 651 / 5558
  • Ekspert
17-04-2011, 22:11
>>Ja Ci zadaję pytania, a Ty je skrzętnie omijasz :) są niewygodne ? ;)<<

apropos omijania skrzętnie pytań ja ci 3 chyba strony temu zadałem pytanie. Czyżby było niewygodne dla Ciebie ? Czy może zbierasz dane odnośnie "Ilu audiofilów to idoci ?

>>Piotrze takie straszne słowa z Twoich ust ?!? ojejku, tego się Wielkim Filozofie nie spodziewałem :))

Roland naprawdę podchodzi do Ciebie z wielką kurtuazją :) od bycia chamem to ja jestem :) Ja sobie z Ciebie robię otwarci jaja :))

Roland a kto jest według Ciebie większy ? Ryka czy Pacuła ? ;)<<

Świetny autoportret sobą przedstawiasz. Szczerze gratuluje takiej samokrytyki w byciu idiotą i usilnej próbie robienia idotów z kogoś kogo nie znasz i podejścia "z wzajemnym" szacunkiem. Bardzo ciekawi mnie jak ty Sobie w życiu radzisz

• Gość
17-04-2011, 22:38
>> aallen, 2011-04-17 22:11:20
>>Ja Ci zadaję pytania, a Ty je skrzętnie omijasz :) są niewygodne ? ;)<<

apropos omijania skrzętnie pytań ja ci 3 chyba strony temu zadałem pytanie. Czyżby było niewygodne dla Ciebie ? Czy może zbierasz dane odnośnie "Ilu audiofilów to idoci ?
============
pewno było głupie, ale przypomnij

Świetny autoportret sobą przedstawiasz. Szczerze gratuluje takiej samokrytyki w byciu idiotą i usilnej próbie robienia idotów z kogoś kogo nie znasz i podejścia "z wzajemnym" szacunkiem. Bardzo ciekawi mnie jak ty Sobie w życiu radzisz
=========
ja tu nie widzę  "samokrytyki w byciu idiotą"...

Ryka nie ma mojego szacunku, bo przez niego ludzie pieniądze tracą, świetnie sobie radzę :)

aallen

• 651 / 5558
  • Ekspert
17-04-2011, 22:50
Głupie kolego to są odpowiedzi jak ta twoja teraz. Na każdym kroku się poniżasz i jeszcze cię to rajcuje. Miałem racje ze jestes masochistą. Zarzucasz innym unikanie swoich pytań a teraz sam ich unikasz. Wyciagac ci tego nie zamierzam. Jest około 3 stron wstecz

>>Ryka nie ma mojego szacunku, bo przez niego ludzie pieniądze tracą, świetnie sobie radzę :)<<

Chyba żeś kretyn. Gdzie Piotr każe, czy nakazuje kupowanie ślepo sprzętu który recenzuje ? Czy ty wogóle umiesz czytać i wyciągać wnioski. Czy jeśli ktoś przetestuje jakiegoś laptopa czy cokolwiek innego podkreślając że jest warty zakupu  to jest to robienie wody z mózgu ? Nie poniżaj się juz prosze... Recenzje Piotra sa dla ludzi myślacych a nie jakiegoś zieleńca ktory wpadnie i sam sobie swoim brakiem doświadczenie zrobi sieczke z mózgu. Wolny kraj (teoretycznie) i nikt Ci nic nie każe robić. Nikt też nie zamierza pełnić role misjonarza i prowadzić ciemnych przez świat.

aallen

• 651 / 5558
  • Ekspert
17-04-2011, 22:52
Ludzie więcej tracą przez głupkowate reklamy czy takich oszołomów jak ty a nie niszowe recenzje o sprzęcie o którym przeważnie pojęcia nie mają. Ktoś kto wchodzi czytać recenzje Audeze raczej nie jest idiotą który nie ma własnego zdania

Vinyloid

• 2470 / 5323
  • Ekspert
18-04-2011, 00:42
>> Archaniol, 2011-04-17 17:17:46
>> Vinyloid, 2011-04-17 13:26:34
>To dokładnie tak, jak testowanie sprzętu za pomocą słuchu bez wiedzy czy słuch jest sprawny.

Ale Wy to robicie przecież nonstop, gdzie są wyniki badań słuchu PR albo Twoje ?

Za Piotra się nie wypowiadam,  moje są "excellent". Naukowe wytłumaczenie tego terminu - o ile mnie pamięć nie myli - znajduje się na stronach internetowych James\'a Randiego. A poważnie, to nie wiem bo nie robiłem badań lekarskich, jedynie amatorskie testy w domu. Ponieważ jednak wyniki uzyskane przez domorosłych eksperymentatorów są dla prawdziwych naukowców niewiarygodne, to nie widzę sensu w ich upublicznianiu.

Vinyloid

• 2470 / 5323
  • Ekspert
18-04-2011, 01:59
>> majkel, 2011-04-07 13:00:20
@Vinyloid, napisz jak brzmi realizacja kiedy jest dobrze, a jak jest źle, bo może ja nie umiem słuchać, albo nie tej muzyki słucham? (...) Proszę mi więc napisać kryteria dobrego i złego nagrania, a ja spróbuję odpowiedzieć w tym kontekście czy moje nagrania sądobre czy złe i w konsekwencji - czy podobają mi się bardziej nagrania zrealizowane dobrze czy źle.

==============================

Wiem, że sporo po czasie, bo obiecałem zrobić małe zestawienie...no właśnie - w weekend - ale nie napisałem w który, hehe.

W poniższym pliku znajdziesz 9 jednominutowych fragmentów utworów połączonych w całość, wraz z komentarzem pani Agatki :-), które mają mniej lub bardziej słyszalne wady realizatorskie (moim zdaniem, rzecz jasna).  Tzn na pewno słyszalne przeze mnie i na moim sprzęcie. Dowodów naukowych niestety na to nie mam :-(
Plik ma ok. 93MB, po rozpakowaniu 150MB. Format wav, 44.1/16.

https://rapidshare.com/files/457923399/BADTEST.rar

Proponuję cierpliwie wysłuchać pliku DO SAMEGO KOŃCA, gdyż zamieściłem mały bonus ;-)
Brzmi wystarczająco tajemniczo ? To zakładaj słuchawy na pacynę i do roboty ! :-)

kuben

• 488 / 5519
  • Zaawansowany użytkownik
18-04-2011, 03:04
Hehe! Dobra robota Vinyloid! Co do pierwszego przykladu to pod niego podchodzi prawie cala muzyka lat 80 i poczatki 90 gdzie dla mnie to byly najgorsze lata dla muzyki od strony merytorycznej jak i technicznej.
Hej a moze ktos zalozy temat o Dobrze zrealizowanych plytach? Lepiej sprzeczac sie o wykwincie niz o szambie.

--------------------------------------------------------------

• Gość
18-04-2011, 07:34
Pitolicie jak potłuczeni.

F.G.T.H. W.T.T.P.D.

Level 42

BeeGees

Boston

E.L.O.

Wpadki realizacyjne dodają smaczku.

itp.

Świetna muzyka i dobra realizacja.