>> Archaniol, 2011-04-17 22:38:39
Ryka nie ma mojego szacunku, bo przez niego ludzie pieniądze tracą, świetnie sobie radzę :)
Zrozumialem z twojego blogu, ze kolumny (i zapewne słuchawki) mają największy wpływ na odbiór końcowy.
A zdaję się, ze @Piotr pisze głownie o słuchawkach ... czasami pisze o zestawach lamp z którymi lepiej mu się zgrały. Od dłuższego czasu używa jednego wzmacniacza do testów ...
Ja rozumiem, ze są osoby, które czytając recenzję kupują słuchawki. Sam koresponodowałem takowymi. Np. kupił HD800 bo przeczytał opisy, mógl przez 10 dni oddac, ale nie oddał bo liczył ze inny wzmacniacz wykrzesze z nich to co sobie wyobrażał. No ale wychodzi na to, ze niepotrzebnie poszukiwal bo jak sie dowiadujemy wszystkie grają tak samo. A nie ma czegos takiego jak dopasowanie impedancyjne/mocowe do danych słuchawek ? U mnie, z dziurki CD Vincenta z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowy brzmienie jest ciepłe,trochę zbyt misiowate (na wszystkcih słuchawkach) w porównaniu do zewnętrznego amp-a (Violectric V90, czy @majkelowy @BP). W sumie, czasem wolę nawet takie brzmienie.
Sugerujecie, ze powiniennem zrobic testy ABX: dziurka CD-ka, zewnetrzny amp ? Ze jednak mi się wydaje ?