SACD (DSD jako takie zresztą jest z tym powiązane), moim zdaniem powstało nie tyle dla jakości dźwięku, czy windowania cen urządzeń z nim zgodnych, a dlatego żeby nie piracić, do dziś nie ma żadnego urządzenia do PC w formie napędu czy przystawki aby taką płytę odczytać (a do zgrania już by była bliska droga), wszystkie ripy takich płyt są robione na starych PS3 (pierwsza seria), zgodnymi z SACD, albo w formie protez poprzez przechwytywanie danych.
Takie jest moje zdanie na ten temat, CD-Audio spiracić łatwo, a SACD przez długi czas było nietknięte, dopiero PS3 umożliwiło zgranie tego do ISO, można też popatrzeć na to co się dzieje w układach DAC, powstają nowe układy (może nie najwyższej półki) ale nie mają już często wsparcia dla DSD.
Dla mnie to raczej ciekawostka, której spróbowałem natywnie na ES9018 po USB, ani wymiernych korzyści nie ma, płyt dodatkowo też nie ma, wszystkie te wydania bazują albo na starych masteringach (1st press czy coś w te kolorki), rzadko kiedy robi się wydanie DSD od podstaw z użyciem taśmy matki.