@ magus
uwierz mi, wcale nie chcę się kłócić, po prostu się nie zgadzam z tym co piszesz.
o kompatybilności technologi pisałem w znaczeniu globalnym, przez co źle mnie odebrałeś.
... "ogólne tendencje energooszczędności LED" nadawane przez marketingowców? ...
nie pisałem o trendzie w znaczeniu mody, a dążeniu do obniżenia zużycia energii w sektorach gdzie to jest możliwe. Technologia plazmowa jest wybitnie prądożerna, a mając silną alternatywę w postaci OLED zostanie wyparta z rynku.
Temat świecących psich genitaliów pominę jako że wyraźnie pisałem obiciach od ekranu, inne rzeczy też pominę, i tu się z Tobą zgodzę bo to nie miejsce i czas na takie dyskusje. Poza tym kupiłeś już tą plazmę i wiec być może będziesz jej bronić do ostatniej kropli krwi :)
... co jest o tyle ciekawe, że mówimy o branży, której produkty o wiele łatwiej jest ocenić/porównać niż sprzęt audio
obraz w jednym TV o wiele łatwiej porównać do obrazu w innym TV (stopklatka), czy nawet z rzeczywistością ...
I tu zgadzam się z Tobą w 100%, pisałem o tym kilka wpisów wcześniej jako o nierównej skali percepcji postrzegania świata zewnętrznego przez różne zmysły.
... więc cóż dziwić się tzw audiofilom, że wciąż i wciąż kupują produkty z pełnym przekonaniem, że wreszcie mają coś wyjątkowego, by za kilka miesięcy cieszyć się, że udało im się jakoś sprzedać to cudo, bo mogą dołożyć i kupić następne? ...
Choć nie uważam, aby potępiać ludzi, iż robią rzeczy które sprawiają im ogromną radość, zwłaszcza że są to rzeczy nie generujące zachowań patologicznych.