Postanowiłem że dam sobie samemu się zaskoczyć i zakupiłem bardzo budżetowe słuchawki, jako ze w porównaniu do tego na czym siedzimy na co dzień, to prawdziwa taniocha. Jednak zaskoczeniem było to co wyszło z przetworników.
...
Sopranom jak na moje ucho nic nie dolega. Na moim torze wszystko się im zgadza. Przede wszystkim nie wnerwiają, pozostają lekkim tłem i dopełnieniem średnicy oraz podbarwionego bumem basu który wpada lekko w studnię. O dziwo ten bum nie ma wpływu na średnicę. Słuchawki to bestie w tej cenie. Górze brakuje trochę rozciągnięcia ale pomimo tego jest powietrze i różnicowanie.
...
HD330 - zero plumkania, always hardkor. Pełna rekomendacja. Tylko miłośnicy wielkich scen będą zawiedzeni ale nie można mieć wszystkiego.
Słuchawki Superlux HD330 - pełna rekomendacja i pełne zaskoczenie, po prostu hit.
...
Ocena ogólna z uwzględnieniem stosunku jakość/cena 9,5/10. Minus pół punkta za wygodę.
...
@Alucard,
masz to szczęście, że możesz porównać swoje odczucia z tym, co pisali koledzy w tym miejscu:
-
http://audiohobby.pl/index.php?topic=7003.0Ogólnie chyba odczucia i wnioski się pokrywają.
Myślę, że się trochę nudzisz i szukasz nowych wrażeń, jak ja swojego czasu. :)
Moje doświadczenia z Superluksami, (nie pamiętam modelu), które udawały słuchawki Audiotechniki, były podobne.
Sprowadzało się to do stwierdzenia - "jak za takie pieniądze, to super".
Finał jest taki, że od dawna nie mam tych słuchawek.
Przypuszczam, że koledzy @Gustaw i @Cypis też ich już nie mają, a jeżeli są jeszcze w ich posiadaniu, to leżą sobie gdzieś głęboko schowane w zapomnieniu.
Ale mogę się mylić. W razie co, koledzy sprostują. :)
Mnie napawanie się dźwiękiem "jak za te pieniądze" dosyć szybko przeszło.
Była fajna zabawa ze 2, może 3 tygodnie i na tym się skończyło.
Ale co użyłem to moje i jak za taka kasę, chyba nigdy nie miałem większej "audio-frajdy".
:-)