Postanowiłem że dam sobie samemu się zaskoczyć i zakupiłem bardzo budżetowe słuchawki, jako ze w porównaniu do tego na czym siedzimy na co dzień, to prawdziwa taniocha. Jednak zaskoczeniem było to co wyszło z przetworników. Żeby nei pisać parę razy jednych i tych samych rzecz przekleję post z MP3forum:
"HD330 dojechały. Wow, za 130zł deal życia. Do łomotu idealne słuchawki. Tyle bumu, średnica się nie chowa, sopran nie wnerwia pikami, niczego nie próbują ugrać wywalaniem czegoś, wygłuszenie okej. Tylko na duży baniak trochę małe i ciasnawe. Pady no coż... to słuchawki za cenę dwóch wizyt w restauracji.
Sopranom jak na moje ucho nic nie dolega. Na moim torze wszystko się im zgadza. Przede wszystkim nie wnerwiają, pozostają lekkim tłem i dopełnieniem średnicy oraz podbarwionego bumem basu który wpada lekko w studnię. O dziwo ten bum nie ma wpływu na średnicę. Słuchawki to bestie w tej cenie. Górze brakuje trochę rozciągnięcia ale pomimo tego jest powietrze i różnicowanie. Nie jest to klasa PS500e, tym bardziej GS1000e, no ale, hej ;) W przedziale do 1000zł wolałbym chyba tylko SR225, ale ze względu na cenę to te HD330 po prostu miażdżą.
PS500e pokonują je rozdzielczością, przejrzystością, naturalnością, basem w punkt i ociepleniem (ale zejściem już nie), gładkością, złożonością wybrzmień, szczególnie sopranów (klarowność, rozciągnięcie), ogólnym ożywieniem przekazu, rozkładaniem zjawisk, holografią, w sumie wszystkim po trochu ;) No ale muzyki się słucha super na tych i na tych, obie pary są ekstra wywazone tonalnie (ps500 lepiej). PS500e w bezpośredniej konfrontacji, no coż, łoją je, ale to nic. HD330 bestie, za 144zł z wysyłką... poważna sprawa. Pełna rekomendacja do ciężkiej mordowni i nie tylko. Wszystkie pierdy studyjne do powiedzmy 600zł można sobie odpuścić. Ogólnie to najbardziej nienawidzę w słuchawkach jakiegoś plumkania na basie. HD330 - zero plumkania, always hardkor. Pełna rekomendacja. Tylko miłośnicy wielkich scen będą zawiedzeni ale nie można mieć wszystkiego."
Słuchawki Superlux HD330 - pełna rekomendacja i pełne zaskoczenie, po prostu hit. Za 144zł z wysyłką. Takich słuchawek szukałem od dawna a one tam po prostu były sobie ot tak za 130zł i czekały. Stosunek jakość/cena poziom Superlux. Odnoszę wrazenie że tymi słuchawkami Superlux sobie trochę posmieszkował z nas, posiadaczy hi endów ;) Heheszkom nie ma końca ;) Zatwierdzam. Po prostu za 130zł to grzech tego nie mieć w domu chociażby jako zapasowe .
Ocena ogólna z uwzględnieniem stosunku jakość/cena 9,5/10. Minus pół punkta za wygodę. Zdarza się lepiej nawet w takiej cenówce.