Post Alexa z tapeheads jest z maja 2021. Dziś to moga być zupelnie inne kasety. Myślę, że Hanspeter wyciąga wnioski i ma info zwrotne od nabywców. Podejrzewam, że problemy zostały usunięte, bo jak widać po moim secie kaset nie ma po nich śladu. Opinię łatwo stracić, a kasety idą jak ciepłe bułki. Nie mam żadnego interesu w reklamie tych kaset, nie znam ich producenta, kasety nabyłem anonimowo, typowo w celu ich przetestowania, bo cena jest śmiesznie niska. Jeśli ktoś posiada kilka magnetów na własny użytek spełnią swoją rolę. Do celów profesjonalnych czytaj zarobkowych niekoniecznie. Posiadam oryginalne kasety Teac, Abex, Basf, Nakamichi, Agfa i mam się do czego odnieść. Także i między tymi taśmami występują różnice, więc to nie jest takie zerojedynkowe, że jedna kaseta jest be, a druga super. O tych różnicach, głównie w poziomach pisano wielokrotnie np. na tapeheads.
Moim zdaniem źle trafiłeś, albo zmęczyłeś na nieprawidłowo wyregulowanych magnetach (nie dotyczy kasety do prędkości ;). Oczywiście mogę się mylić i przyczyna może być inna. Niemniej współczuję.
Kolega chce ustawiać wysokość głowicy, a kaseta do wysokości działa.