Kurcze blade, to faktycznie wróżenie z fusów :-D. Musiałem któregoś postu nie doczytać, ale Wojtek ma racje, że pełna kalibracja jest potrzebna.
Teraz nie mam czasu zajrzeć do serwisowki tego modelu, ale powiedz proszę czy deck odtwarza prawidłowo kasety nagrane na jakimś innym sprawnym decku? Masz możliwość to sprawdzić?
Jeśli okazałoby się, że odtwarzanie jest prawidłowe, a tylko z nagrywaniem coś nie tak, to byłby to jakiś punkt wyjścia.
Tak naprawdę, to wiesz...jeśli interesują Cię decki, kasety i tak dalej to moim zdaniem i tak powinieneś się nauczyć sam serwisować i tak. Jak ja zaczynałem przygodę to byłem kompletnie zielony, a dzięki nieocenionej, ale zdalnej pomocy kolegów z forum jakaś tam wiedzę mam i parę decków udało się ogarnąć. Zresztą wiem, że nie jestem sam.
Koledzy sprostujcie proszę jeśli się mylę, bo Soniaków w ogóle nie znam i serwisówki nie czytałem, ale:
Jeśli odtwarzanie byłoby ok, kolega by wystrugał kasetę do sprawdzenia toru przesuwu i też potwierdził, że jest ok, to potem ustawienie zapisu jest do zrobienia z generatorem + oscyloskopem na kompie, prawda?
Przy optymistycznym założeniu, że nie padł jakiś element elektroniczny np. w układzie kalibracji.