nie bedzie nieuprzejmoscia zapytac jaki sprzet tak ladnie reaguje na sieciowki ?
DAC to modyfikowany CA Stream Magic 6 ( od kilku lat próbuję a raczej próbowałem i na nic lepszego nie trafiłem do nastu tysięcy ) , wzmacniacz Gryphon Atilla i transport CD .
Na razie nie opisuję w sieci jaki to transport ( odtwarzacz CD w roli transportu ) bo to moje ostatnie odkrycie co do bardzo taniego i bdb transportu ale że nie pojawia się zbyt często to czekam na druga sztukę . Jak kupię to opiszę .
Miałem u siebie naście sieciówek od około 400zł do nieco ponad 6000zł i szczerze polecam trzy kable . WW Aurora ( obecnie u mnie do wzmacniacza ) , Stratus ( SM6 ) i Nordosta Shivę . Każdy inaczej modyfikuje brzmienie i uważam że można nimi ustawić wiele systemów bez wywalania grubej kasy .
Ważny jest też stolik na którym stoi sprzęt . U mnie jest to Audio Philar Modern Line III ( świadomy wybór bardzo ciężkiego i sztywnego stolika ) a pod sprzętem ( obecnie ) tanie i skuteczne platformy antywibracyjne .
Od lat nic sobie nie wmawiam . Albo coś wpływa na brzmienie albo nie . Jak wpływa i wiem jak wpływa to to wykorzystuję w danym systemie . Gra całość , to jest układanka w której świadomie trzeba umieć poustawiać każdy klocek . Czasem klocek - kabel - platforma zmienia tylko kilka , kilkanaście procent ale suma tych zmian potrafi być już znaczna .
A wracając do wątku najbardziej przejechałem się na Krellu .
Odtwarzacz KAV 280CD po RCA niczym mnie nie powalił ( miałem wtedy NAIMa CDX ) a działaniem i funkcjonalnością to istna jak dla mnie porażka . Później kupiłem nowego S300i . Transformator w nocy tak burczał że zagłuszał muzykę . Burczące trafa spotkałem też w Heglach i NAIMach .
Kolejny zawód to wzmacniacz LEBEN CS-300F . Jako wzmacniacz słuchawkowy ( jak komuś brumienie nie przeszkadza ) grał BARDZO dobrze , na kolumnach brakowało powietrza i detali . Z zewnątrz cudeńko a w środku części na kilka stów z błędami konstrukcyjnymi ( potencjometry wlutowane nóżkami do góry obok których są otwory + otwory wentylacyjne w obudowie = trzeszczące potencjometry i przełączniki co kilka lat ).
Recenzje kiedyś lubiłem czytać , potrafiłem wyłapać między wierszami to co ważne ;)
Pomiary kolumn w AUDIO też dużo mówią ale wkurzało mnie promowanie pewnych produktów a wyciszanie innych jak choćby Denona PMA-2020AE czyli jeden z ciekawszych wzmacniaczy ostatnich lat . Dlaczego nie ma go w rankingach AV skoro był tam oceniany jako Hi End ?
:)