Marku - aby coś ulepszać trzeba to coś najpierw zbudować, uruchomić, użytkować, zrozumieć zasadę działania itd ...
Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja budując lampowca, nie szukałem tutaj na forum wsparcia, ani porady.
Wiedziałem co robię, nie pytałem się, czy taką lampę można zastąpić inną i gdzie wstawić kondensator itd ...
Albo znasz się doskonale na tym co zamierzasz i eksperymentujesz świadomie i chwalisz się postępami, albo błądzisz we mgle, poprawiając coś, czego wcale jeszcze nie zrobiłeś a co dopiero zaprojektować i zbudować lepsze.
Ucieszyłbym się bardzo gdybyś przedstawił działający taki energizer, przygotowany np. pod wymianę traf od różnych producentów (albo własne). Ale trzeba mieć jakaś bazę wyjściową.
Czemu rozdzielasz obudowę? Policzyłeś, że tak trzeba, wyszło Ci z eksperymentów?
W świecie audio czynności voodoo-podobnych mamy mnóstwo. Co chwilę ktoś tworzy nowe zasady fizyki i likwiduje nieistniejące problemy.
Pół biedy jak to robisz, bo to lubisz albo od strony estetycznej tak się bardziej podoba.
Gorzej jak w to tylko wierzysz.