W Sobieskim monitorki Sonusa Olimpia z gramofonem ProJect i wzmacniaczami nie pomne jakimi. W kazdm razie system nie kotszowal majatek dxwiek gesty, dynamiczny, swobodny. Podeszły mi Sonusiki po latach. Cos troche innego do czego jestem przyzwyczajony i jednoczesnie interesujace. Moze kwestia "plyty dnia" albo nastroju, w kazdym razie posluchalem 1 strony plyty bez grymaszenia i rozgladania nie na boki.
Podobno ladnie wyszla prezentacja duzych Trenner & Friedl, kurde albo ja nie trafialem albo znam cos takiego na codzien tylko z lepszym wykopem, wiec wrazenie bylo takie ze gra :-) Dzis robie podejscie godzinne, uczciwa nasiadowka, obadamy. Duze sa, potencjal maja, skala na pewno OK, przestrzen pomimo duzych skrzyn tez.
W Campanillu male Boenicke, slabiej niz rok temu ale nie ma pretensji. Przestrzen super, skala wieksza niz sugeruja wielkosci obudow, dxwiek calosciowo ladny, nie bylo tej gestosci i wysyconie co rok temu, ale rok temu gral chyba 4x drozszy model z McIntoschami, ktore z kolei za dietetyka w systemach audio raczej nie robia :-)
W Bristolu Audio Tekne + DC10Audio, jak dla mnie dxwiekowo nr 1 wystawy i dlugo nic. Problem jak sie usiadzie na osi Raala, wtedy potrafi dac czadu tubowo, siedzac w typoym miejscu odsluchowym, nawet niekoniecznie na srodku zjawiskowa dynamika, szybkosc, wysycenie, detal, kolumny wygladaja jak skrzyzowanie mebloscianki z lat 70-ch i stojaka na beczki z winem, ale dxwiek bdb i od strony czysto audiofilskiej i co najwazniejsze od strony wrazenia ze mamy do czynienia z wizualizacja zywego instrumentu, no chyba ze sie klapnie na wprost glosnika to wtedy np. fortepian potrafi zabrzmiec na gornym srodku "lepiej niz na zywo" ;-) Dxis tam wracam i jesli od wczoraj nic sie nei zmienilo in minus ide po prostu posluchac muzyki. Ostatnio cos takiego mialem lata temu podczas prezentacji monoblokow BAT i kolumn Legacy i Ancient Audio a konkretnie monitrow holography z grandami (300b + dzielony odtwarzacz)...tak apopos tegorocznej prezentacji AA, wiem ze facet potrafi zrobic dobry dxwiek bo kilka razy prezentacje super. Od kilku lat kompletnie nie wiem o co chodzi.
nie sluchalem wczoraj FM Acoustics, dzis nadrobie