Serwus!
Mam i ja ! :) Jest ciekawie.
Jak odczucia ?
Tak w skrócie - duża przestrzeń, gładkość dźwięku, dobrej jakości bas choć czasami za bardzo misiowaty. Świetna średnica - nasycona i mięsista, góra pasma bardzo poprawna, bez ostrości.
Wzmacniacz świetny do większości wysokoomowych Bayerdynamic'ów. DT990 Pro 250 Ohm, po podłączeniu do niego, dostały skrzydeł. Charakter tych słuchawek powoduje, że na większości wzmacniaczy grają ostro i momentami kłują w uszy. Espressivo łagodzi je znacznie powodując, że da się na nich słuchać z przyjemnością.
Po podłączeniu do Espressivo DT150 również otrzymujemy bardzo dobry dźwięk, wyjątkowo relaksujący w odbiorze. Potwierdzam opinie innych posiadaczy DT150 z Espressivo, iż tracą nieco na kontroli basu. Nadal jest dobrej jakości, ale czasami zbytnio się rozłazi. Bezpośrednie porównanie z LovelyCube, dobitnie to pokazuje.
Na koniec słowo o współpracy, dość popularnych, AKG K550 z Espressivo. Nie do końca pasują impedancją (chyba 60 Ohm) do klasycznego OTLa, jakim jest produkt Pana Feliksa, ale muszę przyznać, że to całkiem udana para. Po pierwsze nie słyszałem żadnych zniekształceń wynikających z niskiej impedancji słuchawek K550. Po drugie K550 są z natury "chirurgiczne" w reprodukcji dźwięków. Dla mnie są wręcz nieznośne w swojej dokładności i dobitności prezentacji. Tutaj znowu Espressivo wnosi duże pokłady wygładzenia i spokoju, a dodatkowo nadaje im nieco masy i podkreśla bas. Pomimo tego, dłuższe odsłuchy K550, powodują u mnie chęć szybkiego pozbycia się ich z głowy.
Jeszcze jedna kwestia. Zamówiłem wersję wzmacniacza z ciemnymi boczkami drewnianymi. Wygląda naprawdę zacnie, pięknie świeci i mocno dogrzewa atmosferę - dosłownie! :)