Jeśli dobrze czytam te wykresy, to DT990 będą podobać mi się znacznie bardziej od T90, a przy tym mogą być bardziej zbliżone do PS1000, jeśli moje wnioski są błędne poproszę o korektę :)
1. Zawartość średnich tonów vs zawartość góry w DT990 rozkłada się podobnie jak w PS1000, dla większej przejrzystości zaznaczyłem kreskę po upływie ~1ms. T90 niestety mogą się okazać dla mnie zbyt pikantne na górze z uwagi na jej nachalną zawartość w przedziale 9-11kHz, podczas gdy średnica już nie brzmi i nie równoważy pasma. Zakres okolic 10kHz jest dla mnie zdecydowanie bardziej kaleczący niż niższa góra, ponadto gdy góra jest podbita w całej rozciągłości to zaakceptuję znacznie większą jej ilość niż w przypadku pojedynczych "górek". Najbardziej kaleczą mnie właśnie takie małe odcinki i odbieram je jako ostre peak\'i.
2. Bardzo lubię delikatne dodatki i akcenty na średnicy, PS1000 maja coś takiego w okolicach 5kHz, a DT990 przy 3kHz tylko mniej. Będą po prostu mniej podbarwionymi Grado :)
3. Spójrzcie na tabelki odczuć subiektywnych, T90 mają do Grado znacznie dalej :)