Audiohobby.pl

Nowe słuchawki - Shure SRH1840 czy Ultrasone Signature Pro?

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 12:51
Pieprzyc wykwint, cos czuje ze je kupie :)

Rolandsinger

• 2894 / 6104
  • Ekspert
07-05-2013, 12:52
W sumie można by nic nie kupować, tylko zrobić zrzut ze stanu konta bankowego.

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 12:57
Tylko kto to kupi jak bede odsprzedawal ? :( Jak by mialy metke Grado czy Beyera to od razu by poszly...

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 12:59
Audeze LCD2 w PL :) -> http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/17/129873.php

Czy ten kabel Entreq ? Czy to nie Ci od piaskowych Myszy ? :)

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 13:00
Ultrasone Sig. Pro. tez ktos tam sie chce pozbyc

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 13:03
Zawsze mozemy kupic z 10 par hi-endowych nausznikow a potem bedziemy sie bawic tu:

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec/1,93867,13859736,Pub_bez_alkoholu__Moga_go_wnosic_klienci__Ile_chca.html

Max

• 2204 / 5600
  • Ekspert
07-05-2013, 13:04
Tyle pier.olenia, zeby se dla kaprysu ustrzelić drogie słuchawki...

Chcesz mieć Roland "wykwint" na chacie, ale z góry głośno krzyczysz, ze to zgrywa i, ze to nie oni (producenci) ładują Cię w d..., tylko, ze to Ty (jako, ze dokładnie zdajesz sobie sprawe z mechanizmów) ładujesz w pupę ich... :-))

Ja się już pogubiłem :-)

Zadaję sobie tylko pytanie, ile w Rolandzie jest audiofilskiego Dr.Jekylla, a ile antyadiofila - Mr.Hyde\'a ?? :-))

-Pawel-

• 4739 / 5708
  • Ekspert
07-05-2013, 13:06
Te Ultrasone stoją cały czas na allegro, a LCD miał zawinąć od ptx\'a inny forumowicz więc może być już nieaktualne. Widziałem jakieś HE500 na sprzedaż więc całkiem możliwe, że tak też się stało :)

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 13:07
Max, bo audiofile sa kaprysni jak kobiety :) Tez mowia, ze nie chca ale chca bardzo. Albo jak nasz ex-prezydent: "nie chcem ale muszem".

Rolandsinger

• 2894 / 6104
  • Ekspert
07-05-2013, 13:14
@ Max

Gdy teraz napiszę, że np. jakieś tam słuchawki za 1000 baksów są do d, to zaraz pięciu, co to kupili, napiszą: nie stać go i się chłopak spina. A tak, postoją sobie te słuchawki u mnie w regale, wydam drugie 3,5 kafla na zachcianki mojej kobiety i mam czyste sumienie plus glejt do napierdzielania się z ciamajd, co się takim sprzętem bezzasadnie zachwyca.  

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher.

z.B.

>>Kwantum przydanego mu basu jest wręcz wstrząsające, tworząc obrazy nacechowane potęgą i mocą, a jednocześnie spowite wszechobecnym niemal basowym łoskotem<<

>>Nowe gniazdko sieciowe spowodowało, że nagle miałem mnóstwo dźwięków. Nadciągały z każdej strony, wewnętrznie zróżnicowane, niby razem, ale każdy osobno, w swojej własnej misji.<<
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rolandsinger

• 2894 / 6104
  • Ekspert
07-05-2013, 13:14
@ Max

Gdy teraz napiszę, że np. jakieś tam słuchawki za 1000 baksów są do d, to zaraz pięciu, co to kupili, napiszą: nie stać go i się chłopak spina. A tak, postoją sobie te słuchawki u mnie w regale, wydam drugie 3,5 kafla na zachcianki mojej kobiety i mam czyste sumienie plus glejt do napierdzielania się z ciamajd, co się takim sprzętem bezzasadnie zachwyca.  

z.B.

Max

• 2204 / 5600
  • Ekspert
07-05-2013, 13:26
>> Rolandsinger, 2013-05-07 13:14:16
@ Max

Gdy teraz napiszę, że np. jakieś tam słuchawki za 1000 baksów są do d, to zaraz pięciu, co to kupili, napiszą: nie stać go i się chłopak spina."

Nie Rolandzie. Uważam, ze ślinisz się do drogich zabawek ale robisz dobrą minę do złej gry i wijesz się jak piskorz, zeby źle nie wyglądało ;-)
Stary, ja poszedłem do sklepu, posłuchałem, zapłaciłem, wziąłęm do domu, i w dupie miałem co mi na to "pięciu" czy dziesięciu napisze... :-) Od roku codziennie używam i jestem szczęśliwy.

Max

• 2204 / 5600
  • Ekspert
07-05-2013, 13:35
>> fallow, 2013-05-07 13:07:40
Max, bo audiofile sa kaprysni jak kobiety :) Tez mowia, ze nie chca ale chca bardzo. Albo jak nasz ex-prezydent: "nie chcem ale muszem"."

To ja Ci powiem, ze przypadkowo włożyłem se na łeb ostatnio moje custom DT 990. Na ostatnim meecie 2 lata temu, jako totalne "świeżaki" zaprezentowały się po prostu fatalnie. Mój syn dostał do pokoju i powygrzewał na wszystkie sposoby. No i w ostatni weekend okazało się, ze to jednak znakomite słuchafony. Całościowo ustępujące T5p (głębia, definicja, wyrazistość), ale ogólnie byłem zachwycony, tym świeżym powietrzem, otwartą górą i klarownym przekazem, kórego po zakupie nie było...
Mógłbym żyć z takimi nausznikami, bez żadnego problemu. Tylko, ze pady troche małe i niewygodne, no i za bardzo się drą w sypialni.

Generalnie nie mam w tym (nausznikowym) temacie żadnych potrzeb. Jestem bardzo szczęśliwy i dumny, ze tak mało mnie to juz obchodzi. ;-)

Rolandsinger

• 2894 / 6104
  • Ekspert
07-05-2013, 13:41
>>Stary, ja poszedłem do sklepu, posłuchałem, zapłaciłem, wziąłęm do domu, i w dupie miałem co mi na to "pięciu" czy dziesięciu napisze... :-) Od roku codziennie używam i jestem szczęśliwy.<<

Widzisz, a ja nie mam takowej potrzeby by iść to sklepu..itd. i to jest ta różnica między nami.

z.B.

fallow

• 6457 / 6073
  • Ekspert
07-05-2013, 13:42
Sie znalazl jeden co ma inne zycie poza sluchawkami i jeszcze sie tym chwali. Nie musiz z nami rozmawiac, idz sobie zyj tym swoim zyciem :)))

A tak bardziej serio: Ciesze sie, ja kiedys sluchalem DT990 600 Ohm (nie pro) z baaardzo duzym przebiegiem i podobaly mi sie. Nie mam pojecia czy swieze graja inaczej ale czulem, ze potencjal drzemie w nich spory.