No cóż każdy słyszy inaczej, na mnie te wymiany kabli działają, słyszę wyraźną różnicę na plus. Dla innych może być ten sam dźwięk na różnych kablach, cieszę się że jeszcze to rozpoznaję, bo mam radochę...a o to tu przecież chodzi. Nie wiem jak Majkel to robi ale chyba najprościej samemu się przekonać, pożyczyć i sprawdzić.
PTX już jeden opad szczeny miałem po drugim razie to już chyba wypadła by mi całkiem i co wtedy...he,he. Z tym pożyczeniem kabla Entreq to może i ciekawy pomysł, za co tyle kasy biorą, czy tylko za ładny wygląd czy jednak ten kabel rzeczywiście taki dobry.
Szkoda tylko że kabla słyszę a Majkelową Perłę już nie bardzo, niewiele lepiej gra mi od mojego Asusa One Muse.Widać mam za słaby interkonekt między Dacem a wzmacniaczem. Synthax z forum ma chęć do mnie wpaść na odsłuch moich LCD2 to może przy okazji weźmie lepszy kabelek, wtedy sprawa się okaże czy to wina interkonekta.
Lancaster, dla mnie LCD2 są lepsze od D7100 pod względem naturalności przekazu i tu biją je na głowę, również duży plus jest za otwartą konstrukcję. Mają swoje wady bo ciężkie i kupę kasy trzeba włożyć by je doprowadzić do stanu używalności, czytaj - lepszej wygody. Przyznaję się że miałem już je sprzedać Przemkowi- kabakowi, ale coś mnie natknęło by im dać szansę i nie pomyliłem się. To nie są idealne słuchawki na starcie i trzeba być przygotowanym na to że nie zagrają od razu super . Pewnie tak dużo różnych opinii o tych słuchawkach. Jedni mówią że są super dla innych to byle co nie warte kupienia. Trzeba szanować każdą opinię.
Z nowym kablem LCD2 zbliżyły się do tego nasycenia i braku sybilantów jaki prezentują D7100 na starcie, to już sporo jak dla mnie. Lancaster jak dla mnie nie ma słuchawek idealnych, do muzyki Trance i Rapu nadal wolałbym sięgnąć po D7100 ale do Jazu oczywiście po LCD2. Lancaster a słuchałeś kiedyś tych LCD2/3?