Otoz ja osobiscie mysle, ze do mnie trafiaja dosyc mocno. Do mojego ucha, przy moim sprzecie. Ciezko mi sie odnosic bezposrednio do wykresu w oderwaniu od calosci systemu na jakim sluchamy, bo juz wiele glupot czytalem.
Mam welurowe i skorzane pady, a takze zakupilem pady od Brainwavz HM5. Eksperymentowalem z kablami i chce jeszcze potestowac obnizenie DF i wplyw na takie sluchawki jak ortodynamiki.
Nie mialem ich teraz ponad miesiac, bo goscily u ludzi majacych ich ochote posluchac, ale jak wrocily to znow pojawil mi sie usmiech na twarzy.
Absolutnie nie wykluczam, ze LCD czy D7100 sa lepsze, bo nie lubie gdybac bez odsluchu. Dluzszego odsluchu.
Na tym co posiadam HE5LE brzmia najfajniej ze wszystkiego co slyszalem i nie usmiecha mi sie np. kupic HD800 i szukac nie wiadomo czego, az ustrzele zloty srodek.
poza tym te sluchawki to juz odczuwalnie dla mnie wysoka klasa i nie wydaje mi sie, ze wymiana na cos innego przyniesie wow factor. Wole sie skupic na ulepszeniu zrodla, roznych jego aspektow. To tutaj mozna zdecydowanie zauwazyc degradacje brzmienia samych sluchawek przy BP.
Opis sluchawek w oderwaniu od tego na czym sie je slucha jest dla mnie tylko mila, ale nic nie wnoszaca lektura na temat ich brzmienia.