Wczoraj wykopałem w szafce swoje hedyne jabłuszko jakowe posiadam czyli iPod Classic 6G 160GB (wersja na Emiraty czyli bez ograniczenia głośności) i dla jaj podłączyłem sobie swojej danonki D7100.
Powiem krótko - zostałem totalnie zaskoczony!!! Classic lepiej pędzi danonki niż kałach AK100, oczywiscie nie jest to mistrzostwo świata, ale jeśli ktoś szuka nie najdroższego na świecie przenośnego źródła to śmiała może posłuchać tego iPoda.
Jako ciekawostkę tylko dodam, że po sparowaniu Classica z moim najnowszym nabytkiem w zakresie przenośnej amplifikacji czyli Vorzuge AmpDuo a później z kałachem, muszę jednoznacznie stwierdzić, że iPod jest słabszy, z tym, ze ta różnica jest dostrzegalna w jednym aspekcie - w przypadku iPoda brakuje takiej przestrzeni i głębi jak w przypadku kałacha, ale pamiętajmy, że iPod kosztuje minimum 2 razy mniej od kałacha, no i jest jedna kwestia, w której iPod IMHO jest lepszy (sam nie wierzę, że to piszę!), chodzi o wypełnienie - brzmienie jest pełne, nie jest takie zwiewne jak w przypadku AK100.