Audiohobby.pl

Denon AH-D600 & AH-D7100

Corvus5

• 2596 / 5572
  • Ekspert
21-10-2013, 12:13
Lancaster, ach tutaj są ogłoszenia. No popatrz :)

• Gość
03-11-2013, 16:48
No i stało się - spośród TH900, T5p i D7100 wybór padł na Denony D7100. Zamówione z Anglii powinny dotrzeć maks do 20  listopada jeśli dobrze liczę. Nie mogę się już doczekać słuchawek, już prawie zapomniałem jak to grało, usłyszeć to jeszcze raz będzie jak ożywczy deszcz w upalne lato. :) Dołączam niniejszym do klubu posiadaczy i mam nadzieję na długą współpracę z moimi słuchawkami ;)

Soundman

• 775 / 4229
  • Ekspert
03-11-2013, 16:53
Jak to mówią ,jak nie masz w ręku to nie mów hop....he,he.
Mi doszły w 5/6dni tak że może już w piątek będziesz miał. Początkowo D7100 grają słabo, po 3 dniach u mnie się rozkręciły.

• Gość
03-11-2013, 16:57
"Jak to mówią ,jak nie masz w ręku to nie mów hop....he,he."

Oż Ty dziadu ;) Lepiej żeby doszły bo Ci o T1 spokoju nie dam i będziesz musiał wysłać :) A tak się zamknę w pokoju i do końca chorobowego nie wyjdę. ;) Właśnie, fajnie by było żeby jak najszybciej doszły bo chorobowe ucieka, przynajmniej bym sobie je wygrzał i miał czas na precyzyjne porównania i refleksje. Po ilu godzinach grania zaczynają grać sensownie Soundman?

• Gość
03-11-2013, 17:01
W piątek to chyba nie bo zanim wyślą to wtorek czy środa, raczej na jeszcze następny tydzień będą najszybciej. Przelew dopiero dojdzie w poniedziałek, bo poszedł w piątek. Zablokowali mi limitem konto na paypal bo nie płaciłem tym za nic i musiałem czekać na taki specjalny kod.

Soundman

• 775 / 4229
  • Ekspert
03-11-2013, 17:06
Po 30h było już nieźle...Ale pełnia góry to tak po 100h się uspokaja. Potem dodatkowe 200h i już chyba spokój będzie...
Moje HD800 tak się rozegrały że basik pokazuje co potrafi i nie chowa się już w cieniu...Ale gdzie mu tam do tego przywalenia z D7100! Chociaż i tak bym się nie zamienił na słuchawki...he,he.

• Gość
03-11-2013, 17:09
Ja też w sumie nie, ale z chęcią bym je przygarnął choć na dwa tygodnie żeby wyrobić sobie o nich jakieś zdanie. Przydałoby się ich posłuchać też na kablu EarStream. Może coś nowego by się znalazło tam. Napisz do Michała tomek, może akurat ma.

Robi68

• 21 / 5005
  • Użytkownik
03-11-2013, 20:28
Kabak no to się zsynchronizowaliśmy ja też w piątek posłałem do UK 471 funciaków:) I też przebieram nóżkami.

• Gość
03-11-2013, 20:41
Witaj w klubie Denonowców :) Robiłeś wcześniej jakieś odsłuchy czy polegałeś na opiniach i recenzjach?

Robi68

• 21 / 5005
  • Użytkownik
03-11-2013, 21:27
Słuchałem w salonie Denona 7100 najpierw na SGS3, było lepiej niż na obecnych D2000, ale jakiegoś szału nie było, na pewno nie wyłożyłbym 3990 za tę różnicę. Następnie drugi sprzedawca powiedział, że nie wypuści mnie jak ich (7100) nie posłucham na stacjonarnym sprzęcie. Było to jakiś wysoki model wzmacniacza i CD Maranza. No i jak posłuchałem to mnie wzięło zamurowało i do dziś mam w uszach ten dzwięk. Nigdy wcześniej nie słyszałem nic lepszego jeśli chodzi o słuchawki. Dodatkowo izolacja jest dla mnie bardzo ważna, a tę 7100 mają jedną z lepszych. Oczywiście przeczytałem chyba wszystko co jest w necie na ich temat łącznie z kontrowersyjnymi opiniami na Headroomie bodajże.
Myślałem także o D600, jako ponoć bardziej tolerancyjne dla toru, ale ostatecznie dzięki UK stanęło na 7100 i mam nadzieję, że się nie zawiodę.

• Gość
03-11-2013, 23:06
Miałem te słuchawki u siebie przez miesiąc dzięki Soundmanowi z forum, w dodatku z lepszym kablem. Kiedy posłuchałem ich pierwszy raz - to tak jak u Ciebie - nic lepszego jeszcze nie słyszałem. Świetne słuchawki. Ja nawet nie myślę uzywać ich z przenośnym grajkiem, do tego mam Custom One Pro. Jak już przyjdą będą grać z prawdziwym systemem słuchawkowym. Nie mam tylko CD no ale nie zamierzam teraz w to inwestować. PC i zmodyfikowany Foobar wystarczają choć muszę przyznać że płyty nawet ze zwykłego napędu jednak brzmią bardziej analogowo.

Zastanawiałem się nad innymi np T5p, jednak postawiłem na Denony. Szkoda że Polscy sklepikarze tak na nas żerują, trudno ich strata. Chcieliby mieć dużo i nie mogą się zadowolić mniejszym zarobkiem? Trudno. Nie dostaną nic. Przynajmniej ode mnie :)

Synthax

• 2323 / 4324
  • Ekspert
03-11-2013, 23:31
Stanę w obronie sklepów, choć nie mam związku biznesowego z nimi.
Po pierwsze ceny narzuca dystrybutor. I nie wiemy dlaczego w UK są taniej i akurat u tego jednego sprzedawcy.
Po drugie nie ma co psioczyć na sklepy bo w sklepie zawsze jest drożej tylko gdyby nie one to byśmy o wiele mniej wiedzieli o sprzęcie i mieli mniej okazji do posłuchania.
Mogłem kupić wkładkę do gramofonu na EBay, z Japonii, nie płacić cła i wsadzić do ramienia. Ale kupiłem w sklepie i dodatkowo dowiedziałem się kilku porad na jej temat, dość cennych. Jasne, że jeśli widzimy sklep gdzie produkt jest droższy niż w pozostałych to jest to naciąganie, ale jeśli jeden sklep ma super tanio to też stoi przy tym znak zapytania. Zobacz, w krajach ościennych cena jest też bliższa tej ze sklepów Polskich.

Synthax

• 2323 / 4324
  • Ekspert
03-11-2013, 23:33
a jak już usiadłem do pisania to jeszcze coś napiszę :)
Warto mieć napęd (cd playera). Ponieważ na komputerze pracujemy, gramy, szperamy w internecie, jest od podłączony do sieci LAN i ma inne cuda na pokładzie. A cd-player jest dedykowany aby skupiać się tylko na odtwarzaniu muzyki - byciu dobrym napędem. Dla mnie brzmienie z CD (ewentualnie CD/DAC) jest prawie zawsze pełniejsze i takie przyjemniejsze  odbiorze.

maccoo

• 162 / 4394
  • Aktywny użytkownik
03-11-2013, 23:42
Co do ostatniego - 100% racji. Co prawda za źródło gra u mnie niemodowany harman DVD+digix3+DAC majkela, ale głebia brzmienia o niebo wyższa niż z komputera po V-linku. Jest o wiele gładziej. O tyle, że chodzi za mną jakiś ayon jako pełnoprawne źródło zamiast takiego eximusa np. A- na końcu są T70 póki co więc źródło ma niebagatelne znaczenie ;)

sebna

• 72 / 4241
  • Użytkownik
04-11-2013, 00:21
PC może być dedykowany, bez bloatwearu...

Dobrze zoptymalizowany PC potrafi grać lepiej niż CD transporty za bardzo duże sumy.

Pozdro