Audiohobby.pl

Słuchawki niskiego lotu

Gustaw

• Gość
08-11-2012, 13:06
>> Max, 2012-11-08 13:04:42
Oczywiście baran beyerdynamic jest największy.

Ale za to jaki śliczny :)

Gustaw

• Gość
08-11-2012, 13:11
>> lancaster, 2012-11-08 12:10:38
Być może Benchmark nie służy PS-om

+ kilka innych wzmaków do których mieliśmy podpięte PS-1000. Z pewnością jednak, prawdopodobnie w okolicach płaskowyżu Nasca lub w okolicach jeziora Tititaka, ktoś produkuje odpowiedni do wzmacniacz do tych słuchawek :)

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
08-11-2012, 13:14
>> Gustaw, 2012-11-08 13:11:32
Z pewnością jednak, prawdopodobnie w okolicach płaskowyżu Nasca lub w okolicach jeziora Tititaka, ktoś produkuje odpowiedni do wzmacniacz do tych słuchawek :)

Produkował... :)

Odnośnie obrazka, od razu widać jakiej marki jesteś największym fanem! Beyerdynamic wcale nie ma największej czcionki :)

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
08-11-2012, 13:20
No niestety, ale największa to jest wiadomo która firma

Ale co zrobić? Tak Gustawowi obiektywnie wyszło
Odszedł 13.10.2016r.

Max

• 2204 / 5602
  • Ekspert
08-11-2012, 13:28
Grado PS1000 słuchałem z kolegami na meecie we własnym domu, i na czterech chłopa, chyba tylko Asmagus nie przyznał im pierwszej lokaty. Mielismy zacne źródła i porządne wzmaki oraz całą plejade hajendowych nauszników do porównania. (D7000, W5000, DT880pro, moje beyery, GS1000, i kilka innych)
Mysle panowie, ze nie warto recenzować gustów, bo przecież jesteśmy rozsądni i wiemy, ze kazdy z nas lubi słuchać inaczej. :)

Jesli chodzi o budowe, wygode i prezencję, te słuchawki to karykatura.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
08-11-2012, 13:33
Moze komus te sluchawki  "niskich lotow"przypadna do gustu  ,tylko ok 200fun!!!
 http://www.ferrari-by-logic3.com/uk/scuderia-ferrari-p200-headphone?colour=4
Nie mialem czasu posluchac,moze w przyszlym tygodniu pofatyguje sie do sklepu,mialem je w rekach,swietne wykonanie,dizajn super,szpanerskie bardzo,mysle ze dla synka kogos to super prezent, no i tata tez polata!!zwrocilem tez uwage na swietny pomysl producenta,mozna je krecic  padami w prawo i lewo,bardzo funkcjonalny dodatek ,moze zaczerpniety z  sluchawek uzywanych i orginalnych z torow wyscigowych!!

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
08-11-2012, 13:34
Wy się śmiejecie, ale pamiętam jak kilka lat temu Majkel zgodnie naigrywał się z producentów oferujących urządzenia audio w cenie taniego samochodu, o producentach kabli za 3 tys. (tych RCA, gdzie wpływ przewodnika może zmieniać modulowany sygnał jak np. w niemetalicznych kablach VdH o impedancji 150 Ohmów) miał jeszcze gorsze mniemanie.

Ale gdy sam zaczął być częścią tego biznesu, nagle stwierdził, że wszystko gra, a im droższe, tym lepiej gra. Ba, grają nawet kable USB, gniazdka, bezpieczniki, meble i Bóg jedne wie, co jeszcze. Cóż za cudowna przemiana!

W sumie to nie jego wina, skoro konsument ma idiotyczne potrzeby, to producent dostarcza mu idiotycznych produktów, których egzegeza jest nawet głupsza niż najnaiwniejsze tezy wyjęte z poglądów homeopatów i ufologów razem wzięte.
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
08-11-2012, 13:47
>> Rolandsinger, bez względu na to jaka by nie była prawda, to chyba nie wypada pisać takich rzeczy skoro znasz Majkela osobiście? Moim zdaniem jest to lekko niestosowne, no chyba, że chcesz wykazać ludziom dlaczego mają omijać jego firmę z daleka. Trochę nie rozumiem Twoich zamiarów. Najpierw wyśmiewasz się, że to jest stado baranów, a następnie tłumaczysz dla tego stada baranów dlaczego nie powinni kupować produktów Twojego kolegi, którego za barana chyba nie uważasz, zresztą sam już nie wiem.

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
08-11-2012, 13:52
Jak kiedys pisalem o "slepych odsluchach",to kazdy a tam,posluchajcie z zaslonietymi oczmi,zmieniajac sluchawki podane przez kolege, ktory tez  bedzie zmieniajac zrodla i kable i wtedy wydajcie opinie co ile moglo kosztowac,to dopiero beda smiechy!

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
08-11-2012, 14:24
@ Paweł

Nie bardzo rozumiem, jak to, niestosowne?

Gdybym dał na forum ogłoszenie o treści: "Daję w pysk za 300 euro, wystawiam faktury VAT", albo "Roztwór soli fizjologicznej 100ml, który leczy wszystkie choroby, cena: 200 euro", i nie byłby to żart a śmiertelnie poważna oferta adresowana do Kolegów, to część obecnych tu osób z pewnością uznałaby (I SŁUSZNIE!), że mam ich za wariatów i nawet mogłaby się poczuć urażona. Czy miałbym do nich o to pretensje? Niby dlaczego? Składając głupie propozycje myślącym ludziom należy się liczyć z taką, a nie inną oceną.

A Kolegi Majkela wcale nie uważam za barana, a za normalnego przedsiębiorcę: produkt ma maksymalną cenę, jaką jest w stanie zapłacić klient. To, że klient za kawałek taniego przewodu OFC o wartości może 15 zł (dla przeciętnego konsumenta) jest w stanie zapłacić tyle, co za telewizor LCD 32", to jest to problem klienta, a nie Majkela.  

Ostatnia rzecz, nie uważam firmy Ear Stream za taką czy siaką, sam jestem byłem jej klientem kupując 2 wzmacniacze i mogę je szczerze polecić, np. Black Pearl nawet w cenie 1,5 tys. zł to i tak bardzo solidny produkt, jakościowo lepszy od konkurencyjnych, tańszych, a nawet tych znacznie droższych, w mojej ocenie - zdecydowanie wart swojej tych pieniędzy.  Z drugiej strony kabel USB w takiej cenie to są (z punktu widzenia zdrowego na umyśle) niezłe jaja.

Tak czy owak moja opinia nt. tych USB i tak nie wpływa na popyt na tego typu wyroby w takich cenach, bo jakże może wpłynąć, skoro tych ludzi nie odstrasza nawet fakt, że produkt najdroższy w swojej kategorii jest gorzej wykonany od takich w cenie gazety, np. wyższe modele słuchawkek Grado.

Tu działa ten sam mechanizm co w dowcipie o psychologach:

Zamożny gość miał od pewnego czasu wstydliwą przypadłość: moczył się w nocy. Udał się więc do dobrego lekarza. Tamten po kilku wstępnych i bezowocnych testach skierował go do renomowanego nefrologa. Ten zaaplikował mu baterię kosztownych badań: MRI, CS, EEG, etc. i przeglądając wyniki mówi: - Nie widzę tu żadnej przyczyny organicznej, muszę pana skierować do najlepszego psychologia w mieście, on powinien coś zaradzić. Proszę przyjść za dwa miesiące.

Po dwóch miesiącach pacjent stawia się na wizycie kontrolnej, wpada do gabinetu rozanielony, a lekarz na to: O! Widzę, że psycholog pomógł?
- Jak najbardziej panie doktorze! Czuję się świetnie!
- No widzi pan, moczenie ustało?
- Nieee! Wręcz przeciwnie, moczę się częściej, ale teraz to ja jestem z tego dumny!!!

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

mirek10

• 1221 / 4605
  • Ekspert
08-11-2012, 14:31
Tutaj cala kolekcja FERRARI,sam nie wiedzialem ze tyle ich jest,sa widze tez drozsze:
http://www.selfridges.com/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10052&catalogId=12151&langId=-1&freeText=FERRARI+BY+LOGIC3&x=7&y=8&cm_mmc=PPC-_-Google-_-na-_-ferrari%20headphones&_$ja=kw:ferrari+headphones|cgn:Ferrari3||Headphones|cgid:4148281733|tsid:37208|cn:Manual||Manufacturer||Ferrari|cid:96660533|lid:29786047804|mt:Broad|nw:search|crid:14227139933&gclid=CMbY8dW8v7MCFSHHtAodmjMA2Q

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
08-11-2012, 14:49
>> Rolandsinger, widzę, że masz po prostu swoją logikę i wyczucie smaku, no nic, ja nie mam z tym problemu.
A tak na marginesie to sam również nie kupiłbym (w tej chwili) kabla za 1000zł i więcej, jednak jest też mnóstwo innych rzeczy, których bym sobie nie kupił. Chociażby słuchawek Philipsa i karty Asusa, ale co to kogo to obchodzi. Z mojej strony koniec OT.

zdezintegrowany

• 1278 / 4900
  • Ekspert
08-11-2012, 15:00
Rolandsinger -->

Cena kabelków Majkela jest dobrze skalkulowana, przecież one są teraz platerowane złotem :)
Jak wsadzisz w kabel z pół uncji złota dobrej próby to chyba masz prawo oczekiwać 3 000 PLN za kabel :)

zdezintegrowany

Corvus5

• 2596 / 5572
  • Ekspert
08-11-2012, 15:02
Trzeba wmówić, że to, co jest jest popsute, to jest hi-end xD

Rolandsinger

• 2894 / 6106
  • Ekspert
08-11-2012, 15:26
I love him: