Kraft, filozofia Bakoona i konwersji na domenę prądową to dłuższy temat. Generalnie potrzebne to jest tam, gdzie się ten prąd przesyła na duże odległości, czyli wszelkie magistrale komunikacyjne w przemyśle i motoryzacji korzystają z tego dobrodziejstwa. Oczywiście Bakoon jest natywnie prądowy, a do przekształcenia sygnału napięciowego dla układu SATRI jest tam bodajże jakiś op-amp. No chyba, że on od DC serwo jest, nie wiem.
Brodacz, ja nie słyszałem CS300XS z PS1000. Słyszałem z HD800 - było ciekawie choć nie mój typ grania, z T1 - zagrał tak jak gra, a za czym ja nie przepadam, no i z Audio-Technica ATH-W5000 - to był dźwiękowy nonsens. Za źródło robił jakiś ayon, a lampy były standardowe dla modelu, czyli Sovtek. W porównaniu do CS300F jest nierówny w paśmie, a w CS300F jak dla mnie wszystko jest dobrze wyrównoważone. Ten miał podbity wysoki bas, ciągnący się, sopran "pozłocony" i bez najwyższych rejestrów. Z lampami Mullarda podobno gra inaczej, ale to NOS i nie wiadomo czy jeszcze do kupienia. Takie miała wersja CS300X, która szybko znikła.