@a_men
Jeżeli kupię SB Classic to z pewnością nie omieszkam się nim pobawić.
Kupię regulator Teddy Pardo i zbuduję zasilacz stabilizowany. Koszt 300zl a gra dobrze.
Jestem z tych którym kable grają, wiec jak znam siebie - nie omieszkam sprawdzić
czy dobry kabel zasilajcy [między listwą/scianą a zasilaczem] nie wpłynie pozytywnie na brzmienie. Choć z doswiadczenia wiem, że high endowa sieciowka nie zawsze robi "dobrze".. czasem wrecz psuje.
Kabelem pomiedzy zasilaczem a SB nie będę sobie głowy zawracał.
@reactor
mój sprzęt na dzień dzisiejszy:
kolumny 2,5 drożne w obudowie typu transmission line na 2x scan speak revelator, 1x SS 9700
końcówka mocy Phast Anniversary [wersja na kondach audio note, lampach rca i tung sol]
DAC diy na wolfson wm8741, transformatorach sowter i lampie siemens CCA
kable zasilajace - ps audio ac-10, ps audio ac-12
kable glosnikowe MIT MH770 Twin tube
interkonekty - chińskie audioquest SKY z ebaya
coaxial - belkin synapse platinum
transport - squeezebox duet po modach a\'la łukasz fikus [zegar, zasilacz, support kondensatorami].
do kompletu mam jeszcze preamp Phasta, ale szukam nowego, raczej pasywnego.
pokój 23m, kwadrat, częsciowo przystosowany akustycznie, pelni jednak równiez funkcje mieszkalne.
@nedj
zarówno squeezbox duet, jak i konwerter audiophilleo1 mają cyfrową regulację głośności.
Innymi slowy - w aplikacji squeezebox server czy sterownikach do audiophilleo mozna regulować poziom
głośnosci. w praktyce wyglada to tak, ze jak ustawie 50% volume, to squeezebox nadal przesyla "zera i jedynki" ;)
ale V wyjsciowe ma mniejsze niz w momencie kiedy ustawie volume 100%. To nie zadne voodoo i mozna to sprawdzic u kazdej osoby
ktora gra na squeezeboxie.
@korzena
tak, tego mc2 testowalem ze squeezboxem, ale bylo to dawno temu i na innym sprzęcie.
MC2 jako przewodnika używa srebra i ..tak też sobie pogrywa. Ja generalnie nie potrafię kwieciście opowiadać o dzwięku, pamiętam jedynie,
że byłem mocno zawiedziony zmianą na MC2 i faktem, że kabel 10x droższy gra dla mnie mniej przyjemnie.
Warto jednak dodać że ja lubię dzwięk analogowy (nie mylić z zamulony i bez detali).
Uważam że srebro jest OK, ale w niewielkich ilościach.