Audiohobby.pl

Slaskie Spotkania Sluchawkowe - The Next Generation

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 19:54
Jak wyglada tak gra. Dla mnie bas PS1000 = nieporozumienie :))

lancaster

• Gość
10-08-2011, 19:58
No to PS-y z czasem bas dostają kiepski. Jeszcze jesienią zeszłego roku w Poznaniu majkelowe PS-y bas miały jak zwykle/wcześniej czyli bdb.

Jako całość 880 pewnie podobały by mi się bardziej od PS1000 (nie słuchałem jednych obok drugich, ale 880 ogólnie mi się podobają), niemniej bas w PS-ach to jak dla mnie referencja słuchawkowa do tej pory.
Pewnie źle leżakowaliście po obiadku fallow i za karę bas w PS-ach się Wam rozlazł :-)

Gustaw

• Gość
10-08-2011, 20:00
Z trudem mi to przychodzi ale ......akurat basu w Jelczu PS-1000 będę bronił jak Fidel Castro zdobyczy socjalizmu.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 20:03
Odpowiadasz na wpis
 >> lancaster, 2011-08-10 19:58:07
(...)
Pewnie źle leżakowaliście po obiadku fallow i za karę bas w PS-ach się Wam rozlazł :-)

===

:)))) Teskt watku :) Prawie spadlem z krzesla.

@Gustaw: Wiem wlasnie ze glowny CALowiec - dodatkowo wojskowy, co z reszta widac orpocz avatara hehe, po tym czym sie zajmuje w czasie wolnym (Battlefield) jest glosnikowcem - pewnie szuka w sluchawkach czegos innego niz w glosnikach - tutaj chyba CAL "daja wlasnie to" ? Philipsow nie znam, wiec zamilkne :))

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 20:04
No coz, jak lubicie takie buczenie to nic nie poradze. Dla mnie to pomruki otepialego slonia a nie bas :)) Gdzie w ogole impakt ja sie pytam i czemu on sie wszedzie wpierdziela :)) ? :D

lancaster

• Gość
10-08-2011, 20:06
fallow, zobacz a na tym wykresiku DT880 mają podbarwiony bas w stosunku do Denona D2000 :-)))) D2000 chyba jednak pd CAL ma bas nieco bardziej pluszowy w rzeczywistości, za to z większą skalą i oddechem :-)))

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 20:06
Przepraszam z rozpedu napisalem impakt a chodzilo mi o wypelnienie. :)
Aha, zeby oddac honor - i tak widze, duzy postep w stosunku do basu z GS1000 ktory przypominal bas jak by ktos uderzal chinska paleczka do spozywaniu pokarmu w pudelko od Grado, to bylo potem zsamplowane i puszczone w petli z wycietym atakiem i releasem. Takie po prostu buuuuuu z roznym natezeniem. Tu przynajmniej sa juz zajawki basu :)

lancaster

• Gość
10-08-2011, 20:08
...cholera tak swoją drogą mimowolnie znów wyszło, ze CAL! najlepsze :-)
Tym pokrętnym sposobem (dzięki fallow) właśnie pokonały PS1000 również w temacie bas :-)

Gustaw

• Gość
10-08-2011, 20:10
Oj Fallow, stary jajcarzu. Sprowokowałeś mnie do obrony Grado. Świat się kończy jeżeli ja bronię produktów św. Jana z Brooklinu. Idę pograć w BF 2.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 20:14
Lancaster: przede wszystkim nie podbarwiony a glosniejszy (i to w okolicy 200Hz) (*) - bo o barwie to sie z tego wykresu nic nie da wyczytac. Po drugie trzeba ilosc tego basu odniesc do reszty wykresu i wyciagnac sobie srednia i na tej podstawie wnioskowac ile go jest w danych sluchawkach a na pewno nie na podstawie - ktore sluchawki maja bas wyzej.

(*) tu sie lokuje bas np. gitary akustycznej i lekkie podbicie moze jedynie troche ocieplic przekaz, oczywiscie zbyt duze spowoduje ze wszystko sie rozejdzie i trudniej bedzie rozroznic melodie. Podbicie zakresu w okolicy ~40Hz wzmaga jedynie dudnienie - co dokladnie slychac w tych Denonach. Czlowiek nie odbiera tych czestotliwosci zbyt dobrze i z reguly aby wlasnie nie powodowac dudnienia w mixie sie je przycina.

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 20:18
No dobra :))) Bucza mniej niz GS1000 :))) Zeby nie bylo. Tyle moge przebolec :)

Uciekam bo zaraz Pani podaje owsianke a Piotrus znow mi schowal lyzczke.... Poza tym wkurzyliscie tym o Grado Malgosie i znow placze... :)

lancaster

• Gość
10-08-2011, 20:31
OK fallow, dzięki :-)
Nie ma jak basowe licytacje internetowo-wirtualne :-)

PS. PS-y  zarówno chreesa jak majkela przynajmniej u nas bas miały naprawdę OK. Dobrze artykułowany z odpowiednim timbre i jak na słuchawki bardzo fizjologiczny (nie tylko w kategoriach audiofilskich.).
Może miały gorszy dzień.

lancaster

• Gość
10-08-2011, 20:37
PPS. Po wykresie porównawczym powiedziałbym że D2000 będą miały lepszy (liniowość) bas. DT 880 na ich tle mają podbity wyższy bas i niedomagania w niższych rejonach. Niemniej wiesz jakie mam podejście do wykresów (może nie sexualne, ale traktuję je jak entry level)...wkleiłem, żeby ludzie mający kontakt z oboma modelami mogli odnieść wrażenia z odsłuchu do tego co na "papierze".

Pozdro i przyjemności.

-Pawel-

• 4739 / 5710
  • Ekspert
10-08-2011, 20:45
Przecież Majkela PSy były po naprawie. Widocznie pomylili drivery przy naprawie i wrzucili coś z zupełnie innej beczki, może od KPP? Z tego co piszecie to niemalże identycznie odbierałem brzmienie basu w swoich GS1000i na samym początku. Później jak się wygrzały to bardziej przypominał ten bas takie szybkie tąpnięcie jak w niższych modelach(SR325i, RS2i), tylko był silniejszy i takim zawibrowaniem. Ale nie zachodził już tak silnie na resztę pasma co dało się łatwo zauważyć bo różnica była spora, późniejsze porównania z innymi słuchawkami też ją wyraźnie wykazywały. No ale dobra tam, mniejsza o większość, może Majkel woli teraz brzmienie takich mniej wygrzanych ;) Mi się takie coś też podobało np. w grindzie. Nie dziwię się również, że Rolandowi podeszło przy jego preferencjach muzycznych.

Ponawiam pytanie o DAC. To jak on ostatecznie Wam zagrał?

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
10-08-2011, 21:00
Ja sie nabardziej ciesze, ze rozmawiamy sobie o tym wszystkim na luzie i bez obrzucania sie blotem :))

Pawel: Ja do DACa jeszcze dojde :) Ale nie wglebialem sie w jego brzmienie tak jak w Perle. Poza tym - przeciez sam sie za chwile przekonasz :D