>> Cypis, 2011-06-17 11:38:18
"(...) Ale niestety tak się ocenia. Skoro są droższe to powinny być lepsze. Jeśli nie są wyraźnie lepsze to dostają etykietkę "gorsze" bo... są droższe. Być może za dużo oczekiwałem od D7000 ale byłem wyraźnie rozczarowany. Szczególnie brakiem kontroli dołu pasma, braku punktowego basu.(...)"
Z tym się nie zgodzę - z setem Meiera ta kontrola W MOIM POJĘCIU - jest tu wzorcowa, w porówananiu do wielu innych słuchawek ten bas się ciągnie ponieważ wybrzmiewa z niektórych instrumentów czego na wielu słuchawkach nie słychać.
>> ZAGRA, 2011-06-17 10:19:18
701 grają bułkowato tu 601 są ciekawsze.
D7000 hm..... rankingi pisemkowe robią swoje.
>> ZAGRA, 2011-06-17 10:22:32
DT1350 jak dla mnie to właśnie umiejętności tych słuchawek na mocniejszej muzie pokazują ich klasę.
Metal czy rock symfoniczny nie ma prawa spienić czy puścić krwi z uszu, ani z cedeka ani z analogu.
Jak elektronika siepie to nic z tego nie będzie. Szybkość sprzętu idzie w spokój a nie w jazgot czy suchość.Przynajmniej w tym poprawnym.
Jakie rankingi? Nie czytuję rankingów więc mnie oświeć jakie mają wpływ na moje oceny?
W sąsiednim wątku Marcin pisze, że woli Denony od Omeg - to też pewnie uroił sobie na podstawie rankingów a nie własnego słuchu i upodobań.
Dlaczego tak alergicznie reagujesz na krytykę DT1350 - dostałeś je z Beyerdynamic w zamian za reklamę?
Nigdzie nie napisałem, że puszczają krew z uszu - Słuchałem wczoraj na nich płyt m.in. Metalica- Metalica, Metalica - Load, Metalica - S&M i nie brzmiało to "wyjątkowo" dobrze. Nawet jeśli podkreśliły niedoskonałości nagrań to po co mi takie słuchawki? Mam zacząć słuchać innej muzyki bo ta, którą lubię nie pasuje mi do słuchawek?
To są słuchawki monitorowe, mają być jak lupa powiększająca i takie są - nie są homogeniczne, przestrzene, delikatne, mięsiste bo nie takie zapewne było założenie ich konstruktorów. Są dobre w tym co mają robić przez co w odsłuchu niekrytycznym są gatunki muzyki, które im pasują bardziej i takie, które pasują mniej.
>> fallow, 2011-06-17 10:47:41
Pomyliło Ci się z Denonami ;)