Audiohobby.pl

Słuchawki DT1350.

lancaster

• Gość
20-06-2011, 14:58
Piotr, atopos został usunięty z funkcji moderatora bo zorganizowaliście mu przejażdżkę na tej ścieżce rowerowej co wiadomo gdzie jest. Nie daliście mu szansy. Święte oburzenie jego osobą + nieskrywana niechęć.
Pojęczę tylko, ze nikt inny się nie zgłosił pomimo wielokrotnych próśb.
Na koniec zachował się zresztą bardzo fair.

Cypis, a jaki jest powód nieujawniania danych personalnych osobnika płodzącego takie farmazony ?

lancaster

• Gość
20-06-2011, 15:08
Piotr...nie licz więcej na PW ode mnie. W przypadku atoposa rzeczywiście nie mógł być tu moderatorem, ale to nie była wina jego pracy jako moderatora. zostawiłem atoposowi możliwość zbanowania mojej skromnej osoby i nie zrobił tego wiedząc, że sam najprawdopodobniej dostanie bana dzień później.
Oczywiście był mega wpieniający, ale wiesz co...od tamtego czasu jest wręcz wzorowym userem.

Za drugim razem Piotr, gdyby nie prośba Gustawa żadnego PW by nie było i pewnie tej rozmowy teraz też.
Kompletnie nie wiedziałem o co Tobie chodzi, potem się okazało że miałeś wtedy wizje jakobym starał się Cię pozbyć z serwisu (co oczywiście było nonsensem).
Napisałem do Ciebie po rozmowie z Gustawem, ze nie to było moją intencją i jeśli tak to odebrałeś to przepraszam.
Gustaw zaznaczył, ze w PW ma występować słowo "przepraszam" bo masz do mnie o coś żal.
To tyle jeśli już zacząłeś temat naszych PW.

• Gość
20-06-2011, 15:20
przypominam, że to wątek o słuchawkach i wszystkie wpisy widać na stronie głównej

Żądam usunięcia Cenzury - poważnie.

Vinyloid

• 2470 / 5320
  • Ekspert
20-06-2011, 15:28
>> Cypis, 2011-06-20 09:54:38
>> Vinyloid, 2011-06-20 09:19:35
>> 1. Czyli lancaster ma dwa wyjścia zrezygnować z administrowania forum
>> lub zrezygnować z prowadzenia biznesu

>>Tak to byłyby najlepsze dwa wyjścia. Ale ma jeszcze trzecie wyjście. Zostawić to tak jak jest z konsekwencjami takimi jak widzisz.

Ponieważ wątpię czy lancaster będzie miał ochotę rezygnować z biznesu z powodu czyjegoś widzimisię pozostaje opcja rezygnacji z administrowania. W takim razie pytam co dalej ? Jak wyobrażasz sobie taką "społecznościową demokrację" w praktyce ?

>> 2. Jeśli ktoś czuje się właścicielem wiedzy, to lepiej żeby się nią nie dzielił tylko ją opatentował.

>>To nie o to chodzi. Dzielę się tą wiedzą a tym samym współtworzę forum dlatego że czuję się, że to "moje forum". Jak zacznę czuć ze to forum Administratora to przestane mieć ochotę dzielić się. Samo podejrzenie, że może mnie spotkać to samo co Zagrę powoduje, że przechodzi ochota na publiczne dzielenie się wiedzą. Nie ma ochoty budować (współtworzyć) czyjegoś forum, by potem nie mieć możliwości z niego korzystać w przeciwieństwie do Admina.

Ban zawsze może Cię dotknąć i nigdzie nie jest powiedziane, że nie odbędzie się to za sprawą innego/nowego/lepszego admina. Dasz gwarancję, że będzie inaczej ? Ile jesteś w stanie naliczyć nieuzasadnionych banów na tym forum ?

>> 3. Jeżeli admin pełni rolę wyłącznie zarządcy a nie sądu, to kto w takim razie ma decydować o banach ?

>>Admin. Tyle tylko, że ban ma być narzędziem do zaprowadzenia porządku na forum a nie komfortu psychicznego administratora. Jak Admin czuł się pomawiany to powinien pozwać Zagrę do sądu. Takiego zwykłego.

Bez przesady, specjalnie dla tego forum sądy musiałyby chyba utworzyć osobne oddziały spraw cywilnych w każdym większym mieście :-)

lancaster

• Gość
20-06-2011, 15:48
Osobiście uważam ze tego typu dylematy są zbędne. Ktoś coś pisze - firmuje...myślę ze wszystkim zależy na tym, żeby było OK.
Czasami ludzie sobie sprawy nie zdają ze płyną. Dlatego warto zwrócić uwagę. Jeśli nie pomaga to znaczy że się nie porozmawia.  Ja ze swojej strony jeśli ktoś mi zwróci uwagę że z czymś przesadzam nic mnie nie kosztuje zmienić temat.
Biorę pod uwagę, że są akcje w stylu : powiesz "parasol", a tu się okazuje że komuś kiedyś parasol się zamknął w deszczu i człowiek myśli że się z niego ktoś nabija. Trzeba to jednak powiedzieć, bo przedmiotów potencjalnie niebezpiecznych jest cała masa.
Natomiast kłamliwe sformułowanie wprost nie pozostawia wątpliwości odnośnie intencji pomysłodawcy.

lancaster

• Gość
20-06-2011, 15:56
Piotr, rozumiem, ze cenzura jest czynnością niegodną stąd pewnie niewielkie zainteresowanie tematem.....cóż serwis był zarzucany tonami pomyj i nawet wówczas było to zajęcie niegodne, choć dla normalnego człowieka oczywiste.
Zgłosił się atopos, który podkreślam wypełniał powierzone mu zajęcia wzorowo.
Jako user niestety się nie zmienił (a na to po cichu liczyłem). Zmienił się natomiast teraz i to mnie cieszy. co rzecz jasna nie oznacza, ze uczynię go ponownie moderatorem :-) ... bo nie ma na serwsie problemów które skłoniły mnie do podjęcia decyzji o powołaniu moderacji. Otrzymuję niewiele zgłoszeń, raczej dotyczących jakiś faux pas itp.
Oprócz mnie na serwisie moderuje jeszcze jedna osoba, uważam bardzo spokojny i sensowny facet.
Swoja droga ciekawe jakby rozstrzygnął taki dylemat ? Pozwoliłby, żeby personalia plotkarza pozostały niejawne dla pokrzywdzonego ?

"Osobiście i dużym nakładem pracy rozwaliłeś mi wątek oraz wykpiłeś recenzję, a tu się okazuje"

Piotr, serio nie przypominam sobie. Może to kwestia tego, ze ludzie nie pamiętają złych rzeczy, ale poproszę o link.

lancaster

• Gość
20-06-2011, 15:59
"Na koniec mam pytanie natury technicznej. Chyba rzeczywiście pojawiły się u mnie kłopoty z inteligencją, bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić, w jaki sposób osoba zbanowana ma się odbanować pisząc na forum to czy tamto, skoro właśnie jest zbanowana. Można prosić o instrukcję obsługi na taką okoliczność?"

To proste Piotr, nie ma takiej możliwości. Pisałem o okresie przed banem. Po prostu kiedy robiło się w temacie atoposa "gorąco" miał do ostatniej chwili możliwość zbanowania kogo chciał. Poza dość natrętnym xyz-em nie zbanował nikogo.

lancaster

• Gość
20-06-2011, 16:01
">> Piotr Ryka, 2011-06-20 15:56:59
Gustawie, ucałuj ode mnie Lancastera - on potrzebuje miłości i współczucia. "

Współczucia nie bardzo, miłości jak każdy. Gustaw nie nadaje się do całowania mnie, ale dzięki za dobre chęci (zbudują tam skrzyżowanie na nich :-))

fallow

• 6457 / 6075
  • Ekspert
20-06-2011, 16:08
Gwoli scislosci: Zibra jest caly czas na forum. Chodzi o uzytkownika "Zagra".

Cypis

• 2479 / 5244
  • Ekspert
20-06-2011, 16:09
>> Vinyloid, 2011-06-20 15:28:30
>> Jak wyobrażasz sobie taką "społecznościową demokrację" w praktyce ?

Nie wiem na ile elastyczny jest engine tego forum i jakie daje możliwości nadawania uprawnień. Demokracji użytkowników sobie nie wyobrażam. Doskonale za to sprawdza się demokracja moderatorów. Przypadki oczywiste są traktowane z automatu bez konsultacji. Wątpliwe po dyskusjach. Na forach gdzie administrowałem robiło się to w specjalnym dziale - moderatorskim. Kilku moderatorów zapewnia, że sąd będzie w miarę obiektywny a praca przy forum rozkłada się na kilka osób (może być nawet podzielona działami).

BTW. Jest coś takiego jak regulamin tego forum. Odświeżyłem sobie wiedzę w tym temacie. Nijak nie mogę Zagry podciągnąć pod żaden z punktów regulaminu. I to by było na tyle wartości jaką ten regulamin przestawia. Można go sobie wsadzić....

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

lancaster

• Gość
20-06-2011, 16:13
Rozumiem Piotr, ze chodzi Tobie o Zagrę...no cóż dogadaliśmy się.
O atoposie sam wspomniałeś, więc wszelkie nieprzyjemności kieruj do siebie, ja nie mam na nie humoru.

zibra

• 812 / 5201
  • Ekspert
20-06-2011, 16:37
hej Panowie ja zyje i mam sie calkiem dobrze:) o 18 jestem umowiony z kolega domzz na posluchanie paru ciekawostek. jestem szczegolnie ciekaw perelki i fury. co do dt1350 to graja tak surowo, ze jestem w 99% przekonany, ze jest to efekt zaledwie kilkunastu godzin grania. a moze i mniej.
mam nadzieje, ze ZAGRA bedzie odbanowany, bo mimo wszystko wygladalo to tak "hop siup" masz bana. mozna wprowadzic status ostrzezen. a tak to temat o sluchawkach zmienil sie w temat o kulturze, sumieniu, funkcjonowaniu w spoleczenstwie itp. proponuje go przeniesc w jakies odpowiedniejsze miejsce, mimo, ze zdarzenie mialo miejsce w tym watku:P
The Protagonist DAC by McGyver, Black Pearl by Majkel, DT1350 by Germany, Shure SRH940 by USA:)

lancaster

• Gość
20-06-2011, 18:11
">> Piotr Ryka, 2011-06-20 16:23:02
No więc co z tą Zagrą?"

To samo co stronę wcześniej :

"13:32 / 4 godz. temu
Tylko informacyjnie. Negocjacje z Z via mail zakończone W myślę spokojnej atmosferze ustaliliśmy :

- Z nie wskaże (ze względu na zasady jakie wyznaje) osoby opowiadającej brednie na mój temat, choć szczegółowo odpowiadałem na jego wszelkie pytania i jak myślę rozwiałem najdrobniejsze niejasności.
- Ponieważ wskazanie jest dla mnie warunkom dla pozytywnego załatwienia sprawy zwrócił się o usuniecie swojej twórczości z serwisu.
- skierowałem prośbę o zadośćuczynienie prośbie do admina technicznego."

lancaster

• Gość
20-06-2011, 19:11
zibra, nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał. Naprawdę nie mam nic przeciwko temu żeby Zagra pisał na serwsie.
Temat dotyczy sprawy zwykłego rąbania tyłka. Mógłbym machnąć na to ręką tak jak machałem już nie raz...ale jaki w  tym cel i kiedy to się niby kończy stale "wybaczając" ?
System ostrzeżeń....nie sądzę. W tym konkretnym przypadku Z napisał co napisał. Załóżmy że dostałby ostrzeżenie :-) Co z takiego ostrzeżenia wiadomo ? Że nie wolno takich rzeczy pisać choć są prawdą ? Może że nie wolno pisać nieprawdy ? A może że wolno pisać co się chce i nie ponosi się w gruncie rzeczy żadnej odpowiedzialności nawet jeśli to są ewidentne kłamstwa.
Postawiłem myślę uczciwy warunek, Przecież nie ma denuncjować niewinnego człowieka, tylko ma wskazać mitomana pierdzielącego kocopały.

novitas

• 114 / 5307
  • Aktywny użytkownik
20-06-2011, 19:21
Zrób wątek dla troli i tam kieruj tego typu wycieczki.
Ja bardzo przepraszam ale podejrzenia panów są całkowicie bezpodstawne. Ja niczym nie handluję. Ta pani przyszła do mnie w tym kożuchu i w nim wychodzi