Audiohobby.pl

Słuchawki DT1350.

lancaster

• Gość
20-06-2011, 10:12
Cypis, realizuję biznes na innej płaszczyźnie. Nie handluję poza Audiosalonem. Tego samego wymagam od innych (opinie niezależnych userów dotyczą każdego urządzenia i to jest fair).
Właśnie dlatego zorganizowałem to w  ten sposób, żeby nie było na serwisie handlujących, którzy pod każdym zapytaniem o sprzęt dają popis możliwości marketingowych :-)

"Czyli reasumując. Najpierw odsyłasz ich na PW, gdzie się pomawiają a następnie.... podejmujesz decyzję o tym kto miał rację? LOL. To nie sąd. Admin to zarządca. Tylko tyle."

Cypis, nie. A skąd ci to przyszło do głowy ? Bo wygodniej jest dyskutować mając taki "argument" ?
Nie ma go :-)
Załóżmy Cypis, ze byliśmy w zeszły weekend na wycieczce.
Ktoś w poniedziałek pisze na serwisie, że Cypis był na drugim końcu Europy i kradł batoniki w sklepie, to wiem co o tym myśleć.

Jak nie jestem pewien kto ma racje, albo widzę ze obie strony po części ją mają (samo się nakręca) to proszę o wyluzowanie. W przypadku ludzi inteligentnych działa.

aallen

• 651 / 5555
  • Ekspert
20-06-2011, 10:13
>>IMO problem nie jest spór Lancaster vs. Zagra, czy tez Lancaster vs. Ktoś_Inny, tylko fakt, ze Lancaster łączy funkcje administratora z handlem na tym forum. Stąd pojawiają się pomówienia, podejrzenia o stronniczość, itd. Szczególnie łatwo o takie pomówienia ze strony potencjalnej konkurencji. Gdyby Lancaster nie był adminem, Administrator grzecznie poprosiłby obu o wyjaśnienie sobie tych spraw na PW albo osobiście z możliwością dania sobie po pysku. "<<

Ludzie ale jakie pomówienia i stronniczość bo ja tego nie rozumiem ? Lancaster jest jedynie administratorem w dodatku forum niezależnego, a wygląda to w tym momencie dyskusji gorzej niż na Mp3store. Za co miałby być pomawiany, przez kogo i w jakim celu. Nie wchodzi się przecież na forum 321góry i pomawia od tak po prostu administratora z braku laku że woli Giewont od Gerlacha ;O

Ciągle zapominają niektórzy że to tylko i aż forum internetowe. Myślę że najrozsądniejszym było by wydzielenie ostatnich wpisów związanych z banem w inny temat i zabranie stanowiska w sprawie Zagry. Użytkownicy złożyli wniosek a Lancaster winien go razem z uzasadnieniem rozpatrzyć i powiedzieć co nastepuje

lancaster

• Gość
20-06-2011, 10:13
Panowie, naprawdę nie widzę problemu. Pozwolę sobie powtórzyć :

"Uznajmy, ze jeśli Z wyjaśni wszystko do końca to temat mamy załatwiony. Ze swojej strony nie będę go kontynuował, po prostu publicznie Z opisze z detalami kto mu udzielił takich a nie innych informacji na które się powołuje i żyjemy dalej długo i szczęśliwie."

aallen

• 651 / 5555
  • Ekspert
20-06-2011, 10:16
Natomiast jeżeli ktoś pomawia to są do tego odpowiednie środki i jest to karalne. Można postraszyć tym pomawiającego jednakże ciagle nie wiadomo jak sądy odnoszą się do pomawiania w "internecie"
Moim zdaniem jeśli Zagra pomówił Cię i za to bana dostał to powinien go dostać wcześniej niż w wątku tym. To tak jakbym ja został zbanowany po 3 latach za jakiś wpis wtedy

lancaster

• Gość
20-06-2011, 10:23
aalelen, a komu się chce biegać z takimi bzdetami do sądu ?
Zaraz będzie, ze banują za bzdety...no cóż może od dziś będę kasował za każde "kurka wodna" 100zł, bo tyle wynosi mandat za ożycie słowa powszechnie uznanego za wulgarne w miejscu publicznym jakim niewątpliwie jest serwis internetowy.

aallen

• 651 / 5555
  • Ekspert
20-06-2011, 10:26
Tyle że nie jesteś organem ścigania. W tym tkwi problem ;0

lancaster

• Gość
20-06-2011, 10:30
magus, OK :

http://audiohobby.pl/topic/3/6612

aallen, może pogadam z dzielnicowym i będę w takich przypadkach podawał wszelkie potrzebne do ściągnięcia mandatu dane usera ;-)
Założę się ze zadziałałoby lepiej niż 500stron dyskusji z dylematami na ten temat :-)))))

Cypis

• 2479 / 5244
  • Ekspert
20-06-2011, 10:32
>> lancaster, 2011-06-20 10:13:57
>> "Uznajmy, ze jeśli Z wyjaśni wszystko do końca to temat mamy załatwiony.
>> Ze swojej strony nie będę go kontynuował, po prostu publicznie Z opisze z detalami
>> kto mu udzielił takich a nie innych informacji na które się powołuje i żyjemy dalej długo i szczęśliwie."

Niestety pomimo chęci nie znalazłem miejsca, gdzie owo pomówienie się znalazło, także nie wiem co Zagra miałby wyjaśniać i za co przepraszać. Czy mógłbyś wyjaśnić, świeżakowi jak ja, o co poszło? Albo wskazać linka?

Pzdr, Tomek
d(-_-)b

lancaster

• Gość
20-06-2011, 10:43
Cypis, w tej chwili (wyszukiwarka nie wywala wpisów usuniętego konta) od ręki nie jestem w stanie. Możesz mi wierzyć na słowo, że stwierdzenie miało miejsce, po nim nastąpiła dyskusja na PW. W tym wątku nastąpiła kontynuacja tamtej dyskusji po zejściu Z z tematu wiodącego na dotyczący mnie personalnie.
Zresztą takie bajki znam już z przeszłości kiedy pisało się o niektórych rzeczach tak jak się je słyszy a nie "odpowiednio" również winne były czynniki takie jak miejsce zamieszkania, kłopoty ze słuchem itp.
W każdym razie wracając do przyczyn - Z stwierdził, ze danych  osoby od której dostał takie info nie poda.
Jego sprawa jak chce chronić coś takiego. Ze swojej strony mogę przypuszczać, ale przypuszczenia nie implikują rozmowy z delikwentem.

Oczywiście jeśli będę musiał to znajdę stosowny fragment, ale jest to rycie na pół dnia.

aallen

• 651 / 5555
  • Ekspert
20-06-2011, 11:19
Lancaster ty wogóle uważaj bo Zagra wpadnie tu na czele buntowników :D

lancaster

• Gość
20-06-2011, 11:51
Cóż mogę powiedzieć...technika bardzo się posunęła od tamtych czasów.
Obecnie człowiekowi wystarcza 1 przycisk :-)

lancaster

• Gość
20-06-2011, 13:32
Tylko informacyjnie. Negocjacje z Z via mail zakończone W myślę spokojnej atmosferze ustaliliśmy :

- Z nie wskaże (ze względu na zasady jakie wyznaje) osoby opowiadającej brednie na mój temat, choć szczegółowo odpowiadałem na jego wszelkie pytania i jak myślę rozwiałem najdrobniejsze niejasności.
- Ponieważ wskazanie jest dla mnie warunkom dla pozytywnego załatwienia sprawy zwrócił się o usuniecie swojej twórczości z serwisu.
- skierowałem prośbę o zadośćuczynienie prośbie do admina technicznego.

magus

• 20990 / 6108
  • Ekspert
20-06-2011, 13:39
nie wystarczy słowo \'przepraszam" z jego strony?
Odszedł 13.10.2016r.

lancaster

• Gość
20-06-2011, 14:28
Piotr, w telegraficznym skrócie Z stwierdził, ze wie od znajomego, że serwisem zarządza osoba trzecia.
Poprosiłem go o ujawnienie personaliów osoby informatora. Odpowiedź odmowna. W tym watku tak jakoś sie złożyło, że Z znów zamiast na temat słuchawek zaczął pisać na mój.
Stad jako kontrapunkt spłodziłem brednię na jego temat (za co go przeprosiłem via mail).
Z postanowił nie zadośćuczynić jednak mojej prośbie. Nie do końca rozumiem motywy ochrony takiego osobnika, ale w tej chwili są mi one obojętne.

O le Ty pisząc, ze podszykowywuję serwis na sprzedaż, że tak sobie pojęczę pisałeś to pewnie z dobrą intencją.
(choć takimi dobrymi intencjami w piekle są pewnie kładzione ścieżki rowerowe). Nie mam o to od jakiegoś czasu pretensji bo sprawa zakończyła sie normalnie, a jedynie wraca przy okazji dyskusji na tematy zarządzania serwisem. OK, może się nie nasuwać. Od teraz będzie 1 zdaniem i nie o tym :-)

">>Dodam, ze atopos jako moderator spisywał się moim zdaniemnie gorzej od jego następców."

Dla jasności napisałem nie gorzej.  
Pracy miał na pewno sporo więcej i wywiązywał sie z niej bez zarzutu, pomimo bardzo nieprzychylnej wobec jego osoby atmosfery części userów.

Cypis

• 2479 / 5244
  • Ekspert
20-06-2011, 14:51
>> lancaster, 2011-06-20 14:28:11
>> Z stwierdził, ze wie od znajomego, że serwisem zarządza osoba trzecia.

I na tym polega to pomówienie?! I to jest powód do bana?!

Pzdr, Tomek
d(-_-)b