Podsumowanie, a raczej nowy początek Black Pearl i innych moich produktów, samodzielnych i powstających w kooperacji, pojawi się w innym miejscu pod nowym szyldem. Zaktualizowany cennik oraz szczegóły oferty podaję na zapytanie.
Black Pearl jednoczęściowy otrzyma nową indywidualną obudowę. Wytyczne projektowe zostały już przekazane i widziałem pierwsze szkice. Zawartość urządzenia to efekt kontrolowanej ewolucji, czasem wynikającej z napływających wniosków, a czasami wymuszonej przez dostawców komponentów. Każda zmiana jest tak przeprowadzana, żeby nie utracić niczego z dotychczasowych zalet wzmacniacza, a raczej zrobić krok do przodu.
Moi najpoważniejsi klienci sięgają po rozwiązania kompleksowe, a bywa i tak, że kawałek lub cały tor dźwiękowy jest identyczny z moim wykluczając słuchawki. Dotyczy to także sprzętu głośnikowego, gdzie Black Pearl służy za przedwzmacniacz. W co najmniej jednym przypadku znalazł się tam drogą bezpośredniego porównania z urządzeniem lampowym modyfikowanym przez jego właściciela. Okablowanie w obydwu kierunkach też pochodzi z mojej oferty, a nawet kable zasilające i głośnikowe. Moim ostatnim konikiem jest modyfikowanie wybranych odtwarzaczy DVD do roli transportów, a nawet kompletnych źródeł dźwięku. Dla preferujących DACe też jest oferta zarówno natychmiastowa, jak i model w rozwoju. Konwerter USB jest mocno zaawansowany projektowo i rozwija się na bieżąco. W zasadzie to już bardziej uzgodnienia detali produkcyjnych niż etap koncepcyjny.
To tyle tytułem "Co, gdzie, kiedy?". Link do strony internetowej zostanie podany, kiedy ona ruszy. Dużo nowych rzeczy jest dostępne już teraz, w szczególności okablowanie analogowe i cyfrowe w standardzie RCA, zasilacze liniowe do DACów, modyfikacje DACów, DVD, CD, i to co wiadomo. ;)