Najwięcej sprzedanych BP brzmi po poznańsku. Jeden taki stał obok Fury. Znam wynik bezpośredniego porównania. Może @lancaster jakoś zasypie tę przepaść, ale też może uważać, że z marszu jest na Fury lepiej. I może tak uważać jeszcze dowolna ilość osób. Świadomy klient i uświadomiony sprzedawca to podstawa. Tyle że ja sprzedałem "seryjny" produkt, czy jak to tam nazywacie. Zmieniłem brzmienie BP, bo było mało przenikliwe według Piotra. Moim zdaniem ten aspekt wzrósł, a tymczasem wyszedł Accuphase. Dla jednych źle, dla innych - sam już nie wiem. Te zmiany, które ja czynię w obrębie Black Pearl to i tak dużo mniej niż co się da uzyskać przez samą zmianę interkonektu albo lepiej źródła. O słuchawkach nie wspomnę.
Pi***olenie niniejszym się kończy z mojej strony. Od tej pory będę się wypowiadał na temat BP w wiadomym wątku w Audio Salonie. Proszę tam zadawać pytania lub szukać informacji.
Różnica względem pana Woo jest taka, że ja nie zmieniłem ceny po przejściu na lepszą serię kondensatorów, a pan Woo za lepszość każe dopłacać. Wszystko to co robię mieści się w kultowym stwierdzeniu "Specifications are subject to change without notice". Ja się przyznaję do zmian, to są pretensje o bałagan. Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził, a sytuacja jest prosta jak drut - pożyczasz, słuchasz, OCENIASZ SAMEMU, decydujesz co dalej. Na niepokój moralny, że jakiś BP gra inaczej nic nie poradzę. Jest jeszcze tysiąc urządzeń, które brzmią inaczej.
Szeregowanie sprzętu z udziałem T-H, Cary, itp. już dawno się zapętliło. Weźmy prosty przykład - współpraca z Grado: wolę ich słuchać z Cary niż z T-H, bo mi taki sposób ich traktowania lepiej odpowiada, i nie ma dla mnie takiego znaczenia to, co ma duże dla Piotra, a co jemu nie robi różnicy, mi robi, itd. W bezpośrednim porównaniu wolę słuchać Grado z BP niż SLI-80, ale wolę też od Cary i T-H Accuphase C-3800. Pomijając BP jakby przyjąć, że to wszystko Hi-endy, to Accu gra inaczej niż Cary, T-H jeszcze inaczej, natomiast różnice jakościowe mieszczą się w ułamkach klasy/ligi. T-H bardzo mi się podobał ze słuchawkami wysokoomowymi typu HD600 lub DT880 Pro, a z niskoomowych tylko z Edition 9, gdyż czynił je normalnymi i kompletnymi w prezentacji. O pozostałych słuchawkach, które słyszałem z T-H mogę napisać, że było między dobrze a bardzo dobrze, np. GS1000. W5000 z T-H nie słyszałem.
I to by było na tyle w tym wątku.