>> lancaster, 2010-12-09 11:35:50
majkel, nie osłabiaj mnie tylko zrób conajmniej równie dynamiczny wzmacniacz jak H1.
Na razie to H1 wypadł lepiej w kwestii gradacji/różnicowania. Nie napisze ze BP ma problemy z dynamiką w skali mikro i makro jesli an to liczysz bo jest jako taki, aczkowleik przy H1 uśredniony.
Zjedzona faktura basu ....dobre :-)))) Wiesz to nawet mozliwe bo ja sie nie wsłuchuję w koła ratunkowe kiedy podstawowe tematy (kontrola, swoboda i gradacja) tego zakresu są gdzies zdecydowanie lepsze.
Podstawowe tematy - proszę bardzo. Impedancja wyjściowa dla 40Hz - 2 omy w BP i co najmniej 10 omów w H1. Współczynnik tłumienia różni się pięciokrotnie. Dla Ciebie tam gdzie mniejszy, jest lepsza kontrola i gradacja. Dobrze, że ja tego tak nie słyszę, bo by mi się teoria z praktyką nie zgadzała. Ja mogę próbować skopiować brzmienie jakiegoś urządzenia do BP, ale nie "podnosić" dynamikę kiedy według mnie jest to obniżanie. Przyślij wzorzec, najlepiej ten lampowy do Krakowa, to zobaczymy na ile trudno jest to do uzyskania, bo może nawet Moonlight tak da radę zagrać? Z "udawaniem" Yamamoto z tego co wiem nie miał dużych problemów przy 1/4 ceny tamtego. Cały dowcip polegał na tym, że klient dobrze wiedział czego chce i umiał mi to przekazać - docelowe słuchawki, oczekiwania brzmieniowe, zakres budżetu, itd.