Audiohobby.pl

Black Pearl - Poznań

lancaster

• Gość
09-12-2010, 09:50
Vinyl, tyle samo i źródło musiałoby dostarczyć kontrolowanego basu i ogólnej zwartosci dxwięku np. żeby Huligan zblizył sie do H1 :-)
Sporo i raczej niie znam takiego, bo najbardziej dogrzany barwowo pod tym względem Lector nie do końca nadrabia.
Mówię o dźwięku w porównaniu z innymi ampam/systemamii, bo takie zestawienia z GS1000i Grado Fana było dla mnie jednym z ciekawszych na spotkaniu jako całość.

lancaster

• Gość
09-12-2010, 09:51
"lancaster napisał, że nie ma, to nie ma!"

Gdzie ?

Vinyloid

• 2470 / 5319
  • Ekspert
09-12-2010, 10:26
>> lancaster, 2010-12-09 09:50:29
Vinyl, tyle samo i źródło musiałoby dostarczyć kontrolowanego basu i ogólnej zwartosci dxwięku np. żeby Huligan zblizył sie do H1 :-)

Lancaster, ty złośliwy patafianie ! A ja chciałem z tobą założyć rodzinę, urodzić ci trójkę uroczych dzieciaków i gotować ci obiadki. O, ja naiwny...

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
09-12-2010, 10:41
>> lancaster, 2010-12-09 09:51:50
"lancaster napisał, że nie ma, to nie ma!"

Przepraszam, pisał o brakach/niedostatkach lub coś w tym guście. Braki to już dośpiewane. Jeszcze lepiej.

Gustaw

• Gość
09-12-2010, 10:46
Przestańcie  już marudzić. Tak kiepskie i niedopracowane konstrukcje jak Black Pearl i Fury i tak znajdą swoich amatorów. Tak samo jak amatorów znajdą tak zaawansowane dźwiękowo konstrukcję jak magnetofon ZK140 lub magnetofon kasetowy Grundig. To ten sam poziom jakości i wyrafinowania.

"Każda zmora znajdzie swojego amatora "

;-)

Radical

• 721 / 5407
  • Ekspert
09-12-2010, 10:48
>> Piotr Ryka, 2010-12-08 20:39:13
lancaster, 2010-12-08 18:57:30
>>Piotr napisał, ze BP to 90% Twin Heada...

I tak się tworzy mity. Niczego takiego nie napisałem, a to co napisałem odnosiło się do innej wersji BP niż ta, co była w Poznaniu.

--------------------------------

To ile jest wersji BP i która jest oferowana w sprzedaży?

rafaell.s.cable

• 1166 / 5563
  • Ekspert
09-12-2010, 10:58
>> Radical, 2010-12-09 10:48:24
>To ile jest wersji BP i która jest oferowana w sprzedaży?

Może spytaj ile układów słuchawkowych; słuchawki + wzmacniacz+kable było (chodzi o konfigurację) jak wiemy pracuje cały zestaw! :)

Na przykład moje słuchawki przy Orfeuszu nagle robią się telefonem ale ze słuchawkami do 2kzł w moim! torze mogą sobie spokojnie powalczyć w wielu aspektach. (21 Ohmowe słuchawki przy Orfeuszu były wpięte! do lampowego EARa T.Pavariciniego za 14kzł)

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
09-12-2010, 11:02
Nie no, kolega zadal proste i konkretne pytanie. Nie prosciej by bylo gdyby byla jakas strona z oferta i opisami ?.
Ja np. nie sledze moze z pelnym napieciem wszystkich wpisow o BP ale przygladam sie spokojnie i jestem zdezorientowany juz ktora wersja jest ktora, ktorej kto sluchal i ktora jest recenzowana przez kogo. Dla mnie - jest pelen galimatias.

lancaster

• Gość
09-12-2010, 11:02
Majkel, no to moze powiem że wzgledem H1 BP jest dynamiczniejszy inaczej :-))))
Pisałem ze na tle Headroomu czy Huligana podoba mi sie bardziej. Mi prywatnie. Tak jak Ty piszesz co Tobie sie podoba bardziej prywatnie.
Znam conajmniej 1 osobę ze spotkania której najbardziej ze wszytskich ampów podobał sie Headroom(nie jest to własciciel :-)). Nawet mogę zrozumieć za co.
I jakiś problem ?
Pisze też DLACZEGO bardziej ajko cąłość podobał mi sie H1 od BP i o tym że były to 2 wzmaki na spotkaniu które sa najbliżej moich preferencji (spośród słuchanych). a różnice miedzy nimi opisywałem juz kilka razy...

Ja pierdziele....oczywiscie ze H1 od BP jest bardziej dynamiczny. Co tu sobie dośpiewywać ?
Czy dynamika to dla kazdego priorytet ?
Miałem napisac że BP ma taki sam bas/rewerb jak H1 ? Albo ze oferuje podobne skoki dynamiki ?
Akurat dynamikę względem H1 usrednia, bas jest klarowny i sie nie snuje, generalnie OK ale mniej energetyczny niż w H1 w porównaniu. Góra H1 bardziej dobitna/otwarta aczkowleirk nieprzesadna. To w mojej opinii na plus dla H1.
Rozdzielcozśc średnicy na plus dla BP, barwa w sumie też bo nie trzeba zbytnio kombinowac ze źrodłem.

Czy to znaczy ze któryś wzmacniacz jest zły/dobry ?

To predzej ja mógłbym sobie jaja robić z np. TH ze reactor za 700 zł kupił urzadzenie dynamiczniejsze od, bo treść recenzji Piotra na to wskazuje :-))))

Jak BP zagra z większą gradacją/różnicowaniem dynamiki to o tym napiszę. Z przyjemnoscią...ale pisac jak to Piotr określił "mitów" nie zamierzam.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
09-12-2010, 11:04
A tak btw. to chetnie bym posluchal takze oprocz BP tez Fury i nowych produktow WBA - moze bedzie okazja zrobic taki meet na slasku/zaglebiu.

Radical

• 721 / 5407
  • Ekspert
Wyraźnie jest napisane że inna wersja BP a nie w innej konfiguracji systemu. Tak więc pytam czy zrecenzowana BP przez Piotra to ta sama którą można nabyć czy też za każdym razem słyszę o nieco zmodyfikowanym układzie gdziekolwiek by się on nie pokazał. Pytam bez złośliwości jako potencjalny nabywca który stoi na rozdrożu i nie wie co zrobić dalej ze swoim systemem :)

lancaster

• Gość

"Na przykład moje słuchawki przy Orfeuszu nagle robią się telefonem "

Nie chcę być złośliwy (ale "trochę" będę :-))
Tylko dla porzadku zapytam....masz na myśli Pioneery, które nawet przy telefonie robią się telefonem ?:-)

"ze słuchawkami do 2kzł w moim! torze mogą sobie spokojnie powalczyć w wielu aspektach"

np. cena i ciężar.

rafaell.s.cable

• 1166 / 5563
  • Ekspert
09-12-2010, 11:07
Tak w ogóle to użytkownicy CAL bardzo wysoko mierzą nie pasują im słuchawki ani za 4 ani za 8kzł  to na prawdę musi być frustracja :)

Gustaw

• Gość
09-12-2010, 11:08
>> rafaell.s.cable, 2010-12-09 10:58:15
>> Radical, 2010-12-09 10:48:24
>To ile jest wersji BP i która jest oferowana w sprzedaży?
Może spytaj ile układów słuchawkowych; słuchawki + wzmacniacz+kable było (chodzi o konfigurację) jak wiemy pracuje cały zestaw! :)

Uwaga z tym uważaniem i wersjami. Coś mi się wydaje, że zaraz dojdziemy do wniosku, że nie ma czegoś takiego jak sposób reprodukcji dźwięku z BP i nie istnieje żadna wartościowa recenzja tego wzmacniacza ponieważ, z tego co zrozumiałem, BP jest trochę strojona pod dany zestaw słuchawkowy. Zastanawiam się jak potem rozmawiać i pisać o BP.
Jeden napisze, że BP grała ciepło a inny, że zimno i nawet przy identycznych gustach mogą mieć rację.

W tym momencie BP jawi mi się trochę jako zestaw: części elektroniczne + wiedza/usługa strojenia.

Czy ja dobrze kombinuję, czy może coś popieprzyłem ?

majkel

• 7477 / 6104
  • Ekspert
09-12-2010, 11:10
BP można zrealizować brzmieniowo na wiele sposobów. Poczekajmy na więcej opinii o Black Pearl Christmas Edition, to może stanie się wersją wyjściową na dłużej? Na pewno jest stabilna i nie stwarza problemów z dostępnością elementów. Chętnych na posłuchanie zapraszam do Krakowa, najlepiej z własnymi płytami i słuchawkami. Ja mam na stanie HD565, HD438, PS1000 i T1.

Gdyby przykładowo @lancaster był moim klientem i zgłosił uwagi lub wskazał wzorzec, to bym mu wzmacniacz przesunął brzmieniowo w oczekiwanym kierunku. Niestety to nie jest lampowiec ani hybryda, i prawie wszystko muszę robić ja, chociaż drobiazgi udało mi się w dwóch przypadkach przekierować na klienta i sobie poradził.