Audiohobby.pl

Black Pearl - Poznań

Gustaw

• Gość
08-12-2010, 12:27
Sama BP faktycznie wielka nie jest. Trzeba jednak pamiętać, że ma zewnętrzny zasilacz.

www_outleter_pl

• 46 / 5126
  • Użytkownik
08-12-2010, 12:34
A ktos moglby umiescic zdjecie BP przy zasilaczu? :P

Gustaw

• Gość
08-12-2010, 12:36
BP na zasilaczu.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
08-12-2010, 12:44
Zasilacz, który @majkel dołącza do zestawu jest wielkosci praktycznie VIOLECTRIC-a ale o jakies 1 cm wyższy ...

Ten, który ja używam (robiony na zamówienie) to jakies 1 cm w kazdą stronę jeszcze większa kobyła.

Ale taki np. zasilacz CIAudio jest niewiele większy od BP, tylko mój to wersja 9V. Nie mam ciągle czasu rozkręcić jednego z nich i sprawdzić, czy przypadkiem nie da się przestawić napięcia zworkami lub zmienić rezystora na wyjściu.

Zawsze zostaje jeszcze opcja 3xakumulatorki 9V (akumulatorki zdaje się mają bliżej 8V niż 9V)
No i wtedy totalny brak zakłóceń ;)
Audionemesis VLE, Audiolab mDAC, BP, AKG701, T90, stacj: HEED Obelisk SI
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
08-12-2010, 12:56
BP przybyła dziś, więc jakieś impresje na temat dzwięku dopier za dwa tygodnie ...

Zostały mi same mało wykwintne słuchawki pokroju Senki HD595 i Senki DH 380.

Za ponad tydzień sąsiad wróci z wojaży, więc będę mial HD650, DT880 PRO, AKG 701 ...

Taka pierwsza impresja tyczy wypowiedzi Rafaela, którą potraktowałem jako sc-fi.
Otóz @Rafael pisał o scenie w kształcie ostrosłupa :O Jak czytałem tę wypowiedż to myślałem, ze ma rzeczony recenzent baaaardzo bujną wyobraźnię.

Puściłem AMJ "ID" i zdębiałem. Przeszkadzajki w pierwszym utworze są ulokowane przed słuchaczem, jakies 30 stopni na lewo od linii oczu i jakies 30% ... do góry od linii horyzontu :O

Czyli taki lewy górny róg (nie do końca górny, wlasnie ten ostrosłup się jawi...).

Ostatni taki ciekawy efekt, miałem słuchając hybrydy Millet-a. Ale tam dotyczyło to głebi sceny (trochę takiej korytarzowej) i słuchawek HD580 ...
Każda modyfikacja systemu podnosi jakość brzmienia o 2 klasy wyżej. Po pewnym czasie zauważam, że się pogorszyło w stosunku do poprzedniej wersji …

domzz

• 1113 / 6022
  • Ekspert
08-12-2010, 13:50
>> ogorek, 2010-12-08 12:56:18
BP przybyła dziś, więc jakieś impresje na temat dzwięku dopier za dwa tygodnie ...
Zostały mi same mało wykwintne słuchawki pokroju Senki HD595 i Senki DH 380.
Za ponad tydzień sąsiad wróci z wojaży, więc będę mial HD650, DT880 PRO, AKG 701 ...

Senki HD380 grają tak sobie w połączeniu z BP, za to DT880 pro - rewelka 200% normy.

ogorek

• 855 / 5445
  • Ekspert
08-12-2010, 14:07
Odpowiadasz na wpis
>> domzz, 2010-12-08 13:50:54
Senki HD380 grają tak sobie w połączeniu z BP, za to DT880 pro - rewelka 200% normy.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Pozwolę sobie się nie zgodzic. Kable miedziane, źródło CD Vincent CD S1.1 -> HD380 -> bez rewelacji

PC -> wireworld USB -> Hiface Evo -> Optyk -> Audionemesis DAC VLE -> IC czyste srebro na srebrnych Eihmann Bulletach -> HD380 -> 150% tego co te słuchawki pokazują z dziurki VIncenta.

Wydaje mi sie, ze źróło musi być bardzo dokładne (zwłaszcza w sferze basu) ->wtedy BP bardzo dobrze wysterowuje HD380

domzz

• 1113 / 6022
  • Ekspert
08-12-2010, 15:18
Tzn. mnie chodziło o to, że problemowe są w tym połączeniu HD380, a nie BP.

rafaell.s.cable

• 1166 / 5564
  • Ekspert
08-12-2010, 18:10
>> ogorek, 2010-12-08 12:56:18
>Taka pierwsza impresja tyczy wypowiedzi Rafaela, którą potraktowałem jako sc-fi.
Otóz @Rafael pisał o scenie w kształcie ostrosłupa :O Jak czytałem tę wypowiedż to myślałem, ze ma rzeczony recenzent baaaardzo bujną wyobraźnię.

Puściłem AMJ "ID" i zdębiałem. Przeszkadzajki w pierwszym utworze są ulokowane przed słuchaczem, jakies 30 stopni na lewo od linii oczu i jakies 30% ... do góry od linii horyzontu :O

Czyli taki lewy górny róg (nie do końca górny, wlasnie ten ostrosłup się jawi...).

Ostatni taki ciekawy efekt, miałem słuchając hybrydy Millet-a. Ale tam dotyczyło to głebi sceny (trochę takiej korytarzowej) i słuchawek HD580 ...

No cóż lepiej nie pisz takich tekstów, bo zaraz Cię dopadnie Grupa Poznańska która wie lepiej i okrzyknie Cię co najmniej głuchym.

lancaster

• Gość
08-12-2010, 18:16
Od okrzykiwania głuchym, nie posiadającym dobrego sprzetu(po czasie/porównaniu sie okazuje ze posiadaliśmy nawet o tym nie wiedzac lepszy :-) ) i skrzywienia słuchu to jest Rafaell.
Uszka macie to słuchajcie.

Uszka macie to sluchajcie sam wiedział lepiej az sie nie okazało to co sie okazało :-)))

majkel

• 7477 / 6105
  • Ekspert
08-12-2010, 18:31
Ale co się okazało? Jeśli pijesz do wyników meetingu, to okazało się tylko tyle, że różnie odbierają różni ludzie te same rzeczy, a czasem mają co innego na myśli używając tych samych słów. Oprócz tego każdy na co innego zwraca uwagę, a co innego mu w prezentacji dynda.
Ogórek dostał ostatnie wcielenie BP i oprócz jego i mnie nikt tej wersji nie słyszał. Ponieważ jestem zainteresowany zapoznaniem się duetu BPCE i Ultrasone Edition 10, to nie jestem pewny, czy na najbliższy termin wyślę takowy wzmacniacz do Poznania, bo zdaje się w przyszłym tygodniu Ultrasone przyjdą do Piotra. Mam nadzieję, że to się zgra czasowo, a jak nie to i tak wzmacniacz może sobie obiec po Poznaniu w warunkach pozameetingowych, co może i byłoby lepsze?

reactor

• 1649 / 5546
  • Ekspert
08-12-2010, 18:47
Mike jestem za! z przyjemnością posłucham najnowszej odsłony.

reactor

• 1649 / 5546
  • Ekspert
08-12-2010, 18:54
>> rafaell.s.cable, 2010-12-08 18:10:23

Jako ojciec założyciel wypraszam sobie wykorzystywanie nazwy Grupa Poznańska do celów propagandowych.

All rights reserved........tm

PEACE!

reactor

• 1649 / 5546
  • Ekspert
08-12-2010, 18:56
Zapomniałem dodać:

"Put that shit on a T-shirt"

lancaster

• Gość
08-12-2010, 18:57
Majkel, okazało sie ze moze byc np dynamiczniej  i z lepiej kontrolowanym/pełniejszym basem, z lepsza bezpośrednioscią.

Wiesz Michał....cały czas mieliśmy suszona głowe(np. przez Rafaella) ze brakuje odpowiedniego wzmacniacza zeby docenić np. Brooklyn Headphones. Przyjechał Grfdo fan ze swoimi słuchawkami (z literką "i") i zagrały fajnie nie tylko na BP.
Wcześniej Piotr napisał, ze BP to 90% Twin Heada...gdybym miał sie kierowac taka opinia to bym powiedział, ze Holdegron gra lepiej od TH pod pewnymi względami - co chyba nie do końca jest prawdą, choc nie słyszałem.

Jeśli priorytetem nie jest żwawosć/dynamika/impakt to cechy Holdka traca na znaczeniu rzecz jasna (tak jak piszesz) a ceni np. mniej techniczną srednice i z kolei w BP jest ona pod tym wzgledem lepsza (w Holdku pomimo dynamiki słychać czasami szklistość).
Grają całe systemy i jak dla mnie wolałbym do Holdka i G1000i dobierac soczyście brzmiace źródło, bo wiem ze dynamiki raczej sie nie "nadrobi". Choc w przypadku BP jest ona satysfakcjonująca (nie pisałem ze BP jest złym wzmakiem przeciez, sposród obecnych na spotkaniu w sposob który lubię grał własnie Holdegron i BP z czego ten pierwszy jak dla mnie jako cąłośc lepiej - za ogólną większą żywość).

majkel, jak będziesz miał ostatnią edycję wzmaka to daj znać , bardzo chętnie napisze ze wzmak gra super.