@Vinyloid, nie starasz się za bardzo zrozumieć co ja chcę napisać, a ja już to napisałem, być może nie wprost. Więc będzie bardziej wprost: Jak będziesz chciał wzmacniacz o mniej obecnym sopranie i z grubszym basem, to Ci mogę taki zrobić bez problemu, a sposobów na dojście do takiego efektu znam co najmniej dwa, i nie polega to na stosowaniu filtrów pasmowych. To, że za 45zł jest bardzo ciemno nic nie znaczy, bo za 45zł może być też bardzo jasno, jak i za stokrotność tej kwoty.
Jest sobie facet, który robi chleby i mu one schodzą, bo facet lubi robić chleby, a klienci lubią kupować ten chleb. Umie też robić torty, więc jak się skończy popyt na chleb, to będzie próbował z tortami, bo prawdopodobnie znajdą się na niego klienci. No ale chleb schodzi cały czas, a cukiernie w mieście też są, więc pretensje do pana piekarza są mało uzasadnione, poza tym pan piekarz zrobi tort jeśli chce ktoś od niego takowy kupić, bo się spodziewa, że będzie w klimacie jego chlebów, ale to zamówienie specjalne, do wykonania w czasie wolnych przebiegów.