>> szwagiero, 2010-05-18 12:34:31
>> -Pawel-, 2010-05-18 12:06:07
"No i wycofujesz się ze swojej opinii na rzecz tego, że Tobie się bardziej podoba ;) Wracając jednak do studyjnych słuchawek, to Gradofani powinni używać jednak GS-1000 z ich magią, a nie PS-1000 bo to seria Pro."
A ja wcale nie mam zamiaru przechodzić na PS1000 :) Chyba, że GS\'y mnie kiedyś znudzą. Ale raczej zanim miałbym wyładować 7K w kolejne dynamiki to najpierw z czystej ciekawości rozejrzałbym się po ofercie słuchawek elektrostatycznych lub otrho.
"Przycinając górę cyfrowo przestajesz być audiofilem ;) Zupełnie nie rozumiem zresztą, czemu jako źródła używasz półprofesjonalnej E-MU która nie brzmi nijak po audiofilsku, tylko właśnie raczej płasko i mało "barwnie"? Chociaż biorąc pod uwagę, że używasz tego zestawienia z Grado, to w pewnym sensie wiem, czemu akurat słuchasz z E-MU :)"
O matko, a po miałbym się męczyć dla samego mianowania siebie audiofilem :D Może w przyszłości spodoba mi się jakieś inne źródło to i może zagrają wówczas lepiej, na razie dobrze jest jak jest, nawet barwa już wróciła do nagrań i bardzo mi się podoba :) E-MU jest bardzo płaskie na wyjściu, w testach RMAA niemalże wzorzec, GS\'y natomiast mają swoją muzyczną charakterystykę plus 2 nieznośne peak\'i na górze, które sobie przyciąłem i razem jestem bardzo zadowolony z takiego połączenia. Moje uszy mówią mi, że to jest neutralne i przyjemne granie i ja im wierzę :)