Audiohobby.pl

Słuchawki niskich lotów, tj. niewykwintne

grisza_1982

• 389 / 5382
  • Zaawansowany użytkownik
14-05-2010, 22:47
>> Gustaw, 2010-05-14 22:38:27
Zaczynam już powoli płakać ze śmiechu czytając ten wątek. Dziękuję za wspaniały początek weekendu ! :D

Nie ma za to :)
Jesteśmy już o włos od Monty Pythona, a godzina jeszcze młoda ;)

Gustaw

• Gość
14-05-2010, 22:54
>> grisza_1982, 2010-05-14 22:47:04
Nie ma za to :)
Jesteśmy już o włos od Monty Pythona, a godzina jeszcze młoda ;)

Grisza. Zupełnie nie żartuję bo czytam wątek i zupełnie nie wiem dlaczego ale naszła mnie taka "głupawka" i co chwilę ryczę ze śmiechu.
Wyobrażam sobie np. takiego Piotra jak zgniata PS-1000 w swoich dłoniach albo niesfornego Pastwę, który przypadkowo siada na swoich GS-1000 i kiedy to zauważa cichym głosem mówi do siebie.... " Ojej, jaka szkoda". :)

grisza_1982

• 389 / 5382
  • Zaawansowany użytkownik
14-05-2010, 22:59
:)
Gratuluję wyobraźni i udanej wizualizacji.

Gustaw

• Gość
14-05-2010, 22:59
A teraz ....przerwa na reklamę

szwagiero

• 2240 / 6106
  • Ekspert
14-05-2010, 23:40
Cóż być może do cyrku się nie nadajecie Panowie, ale kabaret możecie zakładać z miejsca! ;)

Gustaw

• Gość
14-05-2010, 23:48
Ja, na ten przykład, widzę na tym teledysku sporo użytkowników naszego forum :)

chrees

• 1657 / 6104
  • Ekspert
14-05-2010, 23:48
Gustaw ---> "Victory is mine" :)

Piotrze ---> Tak na moje oko znacznie lepiej znasz się na słuchawkach niż poruszasz w tematach hardware\'owo-komputerowych; tych ostatnich bym już nie ciągnął (ale co kto lubi, to wolne forum i zaledwie maleńka sugestia ;>). Jeżeli uważasz, że ta ocena jest krzywdząca proponuję zapuścić parę cytatów z tego wątku (Twojego autorstwa) na forum in4 lub frazpc (lub coś z tych okolic) i poczekać na reakcję tamtejszych komputerowych freaków.

-------------------------------------------------------------------------------
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.
.
Obcych ksiąg nie czytajcie. Czego nie wiecie - Księdza pytajcie.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-05-2010, 09:09
Ha ha ha :))

Szwedzki kuchasz to moj idol od najmlodszych lat!

A teraz cos z tej samej, jednak jakze wskazanej beczki.
1) Holy Hand Grenade -> mnie tez kojarzy sie z naszym forum ->
&feature=related
2) I jeden z moich ulubionych kawalkow ...buduje klimat, prosze nie przewijac i zwrocic uwage co mowi straznik po prawej stronie ->
&feature=related

PS. Mam silne wrazenie, ze zamiast swietego granatu recznego, moglyby tam znajdowac sie swiete recznie robione sluchawki :))

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-05-2010, 09:12
PS. Szczegolnie niektore nasze dyskusje przypominaja czytanie ze swietej ksiegi opisu do jakiej liczby powinno liczyc sie po wyjeciu zawleczki, ze swietego granatu recznego :)))))

Detektyw Kwass

• 7851 / 6065
  • Ekspert
15-05-2010, 13:10
>> Gustaw, 2010-05-14 22:38:27
>> grisza_1982, 2010-05-14 22:33:06
>Jeśli już komuś przedmioty rozpadają się w rękach, to nie koniecznie musi to świadczyć o ich dużej awaryjności.
>Niektórzy mogą mieć zwyczajnie zamiast rąk dwa kowadła, w których jedynie sprzęt pancerny może się uchować.

>Zaczynam już powoli płakać ze śmiechu czytając ten wątek. Dziękuję za wspaniały początek weekendu ! :D

To akurat prawda. Mój tata nosi ten sam zegarek od 40 lat i wygląda jak nowy, jedynie cyferblat przestał świecić w nocy a mama zdążyła już zdewastować pięć zegarków. Także dwie komórki i parę radyj z demobilu ode mnie, brata i koleżanki, które użytkowała jako kuchenne. Jedno z nich nie przeżyło pierwszego tygodnia...
Są tacy ludzie...

--
2325 zł 38 gr na sekundę - to koszt nieróbstwa Donalda Tuska.
Licznik bije: z każdą sekundą o 2325 zł 38 gr przyrasta dług III RP pod rządami PO.
Zapłacisz Ty.

Bednaar

• 556 / 6063
  • Ekspert
15-05-2010, 13:27
Ten wątek to jakaś niekonwencjonalna kampania reklamowa Grado, czy jak?

Detektyw Kwass

• 7851 / 6065
  • Ekspert
15-05-2010, 15:34
Piotrze, nie wiem dlaczego uczepiłeś się tych procesorów jak pijany płota. Jasne że te o mniejszych prędkościach to są przestemplowane te, które nie wyszły szybsze. Było już o tym mnóstwo razy w różnych "Chipach" itp. magazynach. Po co to powtarzać?

Jakiej ty muzyki najczęściej słuchasz? Tak dla własnej przyjemności, w jakiej gustujesz, bo zestaw płyt używanych do recenzji znam, choćby z artykułu o Sony MDR-R10.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-05-2010, 18:01
Neverending story :)))

Troche mnie juz to znudzilo ale co tam :))  Nadmienie, ze procesory tego samego modelu powiedzmy i7 z przeznaczniem do pracy w roznej czestotliwosci, powstale w tym samym procesie produkcyjnym i selekcjonowane nie sa fizycznie takie same, gdyz przede wszystkim rozni je chociazby TDP.

Dla przypomnienia celem rozmowy nie bylo ustalenie co jest bardziej wydajne, tylko co klient wie o produkcie ktory kupuje w obrebie tego samego modelu. I tak w modelu i7 mamy rozroznienie na czestotliwosc. W modelu GS1000 - nie mamy pojecia na co trafimy. Mozemy trafic na ezgemplarz jak to okreslil Grado Fan - "monitorowy" albo "wyjatkowej urody brzmieniowej".

Padl tutaj argument, ze przeciez "wszystkie brzmia jak GS1000". No ale jakis model i7 nie zachowuje sie jak "i7" ?

Doszly tez kwiatki jak "celowe zanizanie wewnetrznego transferu w procesorze" co mialo skutkowac wedlug Ciebie Piotrze tym, ze nawet zmiana mnoznika nie podnosila wydajnosci. Kolega i ja pytalismy o co chodzi, ale odpowiedzi nie przeczytalismy.

fallow

• 6457 / 6074
  • Ekspert
15-05-2010, 18:08
Odbior dzwieku to sprawa subiektywna. RS2 moga sie podobac bardziej niz GS1000 czy PS1000 czy RS1. Ciekawe czy jest jakis powiedzmy gracz, fan gier 3d ktory wolalby wolniejsza karte graficzna zamiast szybszej.

Bylby niezly ubaw gdyby Intel sprzedawal procesory i7 wszystkie z tego samego wora i pozniej ludzie probowaliby ktory z jaka czestotliwoscia im pojdzie.

>> Piotr Ryka, 2010-05-15 16:45:19
A jak karty graficzne Nvidii wyją tak, że wysiedzieć przy komputerze nie można, to to już nic takiego nie jest?

Czy ktos zabrania zamontowac tam wodnego chlodzenia lub wydajniejszego albo cichego ? :)) To ja np. chcialbym aby Grado tez mniej dzwieku wypuszczaly na zewnatrz - by byly ciche :))

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
15-05-2010, 18:56
Człowieku o czym Ty prawisz? Przecież każdy zdrowy psychicznie człowiek z Twoim Kolegą Inżynierem jaki koń jest widzi. Grado wyglądają jak by ktoś je wystrugał na balkonie, psują się również tak, jak produkt popełniony między garażem a podwórzem i to takim z najgorszych dzielnic Zabrza czy Rudy Śląskiej (przepraszam rodaków z tych dzielnic) i de facto tak jako żywo prezentuje się owa "FABRYKA" tych pseudosłuchawek. Biorąc zaś pod uwagę jakość w stosunku do wyjątkowo bezczelnego cennika oferta tej firmy jest więc niczym strzał w lico.  

A jak ktoś chce mieć słuchawki w stylu old school i to o niebo lepiej wykonane, to może sobie sprawić Koss Porta Pro Anniversary za 1/30 ceny Grado.

Śląski Festiwal Jazzowy przeniesiony na październik - kto będzie? -> Priv
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)