Audiohobby.pl

Słuchawki niskich lotów, tj. niewykwintne

reactor

• 1649 / 5545
  • Ekspert
15-05-2010, 20:46
Chrees nie jesteś sam!

Ged

• 1723 / 6106
  • Ekspert
15-05-2010, 20:54
chrees
Ten egzemplarz chyba się właśnie wygrzał bo w wielu aspektach dorównuje AKG K-1000, co wcześniej wydawało mi się niemożliwe. Grałem nim teraz przez dwa miesiące codziennie bo nie miałem AKG i jest pięknie.
Mam tylko dwie pracy Grado, jedne od 4 lat, drugie od ponad pół roku, wszystko jest w porządku. Woziłem we wszystkie strony, wysyłałem pocztą, pociągiem, w pudełku i bez, leżą na biurku, wiszą na stojaczku, dużo kurzu, dzieci, pies, herbata i nic.

Dziękuję Roland za nazwanie mnie cymbałem. Ciekaw jestem czy gdybyśmy spotkali się w realu, tak po prostu, np. na AS czy zlocie, który planuje marcow też byś to powtórzył. Wyobraź sobie sytuację, że jesteśmy pod Poznaniem, jest spotkanie użytkowników naszego forum. Załóżmy, że ja mam swoje stanowisko, z Grado, AKG, wzmacniaczami, itd. Podejdziesz wtedy i powiesz - jesteś cymbałem bo kupiłeś drogie słuchawki ? Dlaczego ??? Czy ja byłem niegrzeczny w stosunku do Ciebie. Czy to, że mam Grado nie przeszkadzało Ci gdy chciałem kupić Sensaurisa ? Wtedy nie byłem cymbałem ? Czy ja miałem pretensje do Ciebie, że nie wyszło z tym wzmacniaczem ?
Czy wg Ciebie ten sposób przekazywania swoich opinii działa i jest w porządku ? Coś z tego wynikło dobrego, pozytywnego ? Przecież widać z Twoich wpisów, że słuchałeś wielu sprzętów. Przyznaję, że jest mnóstwo pytań, które chciałem Ci zadać, głównie na PW. Ale po takich wpisach naprawdę trudno z Tobą rozmawiać, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Czy nie warto podzielić się swoją wiedzą czy opiniami w sposób sympatyczny, grzeczny ? Czy to takie trudne ? Czy nie sądzisz, że wywoływanie konfliktów, próby upokorzenia innych użytkowników zmniejszają wartość merytoryczną Twoich wpisów ?

Przepraszam za off topic.

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
15-05-2010, 21:35
>>Dziękuję Roland za nazwanie mnie cymbałem. Ciekaw jestem czy gdybyśmy spotkali się w realu, tak po prostu, np. na AS czy zlocie, który planuje marcow też byś to powtórzył. Wyobraź sobie sytuację, że jesteśmy pod Poznaniem, jest spotkanie użytkowników naszego forum. Załóżmy, że ja mam swoje stanowisko, z Grado, AKG, wzmacniaczami, itd. Podejdziesz wtedy i powiesz - jesteś cymbałem bo kupiłeś drogie słuchawki ? Dlaczego ??? Czy ja byłem niegrzeczny w stosunku do Ciebie. Czy to, że mam Grado nie przeszkadzało Ci gdy chciałem kupić Sensaurisa ? Wtedy nie byłem cymbałem ? Czy ja miałem pretensje do Ciebie, że nie wyszło z tym wzmacniaczem ?
Czy wg Ciebie ten sposób przekazywania swoich opinii działa i jest w porządku ? Coś z tego wynikło dobrego, pozytywnego ? Przecież widać z Twoich wpisów, że słuchałeś wielu sprzętów. Przyznaję, że jest mnóstwo pytań, które chciałem Ci zadać, głównie na PW. Ale po takich wpisach naprawdę trudno z Tobą rozmawiać, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Czy nie warto podzielić się swoją wiedzą czy opiniami w sposób sympatyczny, grzeczny ? Czy to takie trudne ? Czy nie sądzisz, że wywoływanie konfliktów, próby upokorzenia innych użytkowników zmniejszają wartość merytoryczną Twoich wpisów ?<<

Czasem mam wrażenie, że audiofile są jakoś tak osobowościowo androgyniczni, tacy wrażliwcy.

Kurza twarz, czy naprawdę za dwa mocniejsze, sardoniczne słowa każdy musi już ronić łzy, rozczulać się, obrażać jak panienka? etc. Ja chyba z tego już wyrosłem. Oczywiście bez urazy.

A co do sympatycznych i grzecznych chłopców, to ja ich sobie tak wyobrażam:

Śląski Festiwal Jazzowy przeniesiony na październik - kto będzie? -> Priv
____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Rafaell

• 5033 / 6101
  • Ekspert
15-05-2010, 21:41
Rolandsinger

Nie wyglądasz na niegrzecznego chłopca-nawet na awatarze i co z tym zrobisz?

Vinyloid

• 2470 / 5319
  • Ekspert
15-05-2010, 21:44
Obiema "ryncami" podpisuję się pod zdaniem tych forumowiczów:

jjurek
w.luczynski

@ Gustaw
To, że ktoś się nie udziela w danym wątku może być również spowodowane pewnym niesmakiem w reakcji na chamskie wypowiedzi niektórych uczestników. Dlatego nie osądzałbym jjurka tak surowo. Czytam wpisy (nie tylko z tego wątku) z coraz większym zażenowaniem i zastanawiam się czy aby marnowanie czasu i nerwów na wzajemne uszczypliwości nie stało się głównym tematem tego forum. Wiem, jak na "nowego w bandzie" to dość śmiałe stwierdzenie ale tak właśnie to widzę. Jeżeli miałbym coś doradzać to ignorowanie zaczepek i agresywnych wypowiedzi. Nic tak nie deprymuje przeciwnika jak obojętność adwersarza(y).

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
15-05-2010, 21:49
Aha, dla przykładu, gdy Majkel pisał, że HD650 mają ekstremalnie i chamsko uproszczony dźwięk, który ogólnie jest do dupy, to ja nie czułem się ani trochę urażony, bo niby dlaczego? Podobnie było, gdy wrzucono kamyk do ogródka orthoamatorów, a uczynili to właśnie Gradziarze, to jakoś nawet wrażliwy (bez urazy) Intuos nie wylewał w związku z tym łzawych żali.

A inni, gdy ktoś pisze o Grado, z grubsza rzecz biorąc, prawdę - bo o brzmieniu od kilku dobrych stron nikt nie wspomina - kwestia gustu; boje toczą się głównie o jakość i trwałość w stosunku do najwyższej na rynku ceny, to podnosi się wielkie larum.

____________________________________________Zapraszam do zakładki AUDIOSCEPTYCYZM :)

Detektyw Kwass

• 7851 / 6065
  • Ekspert
15-05-2010, 22:13
>> Vinyloid, 2010-05-15 21:44:28
>To, że ktoś się nie udziela w danym wątku może być również spowodowane pewnym niesmakiem w reakcji na chamskie wypowiedzi niektórych >uczestników. Dlatego nie osądzałbym jjurka tak surowo. Czytam wpisy (nie tylko z tego wątku) z coraz większym zażenowaniem i zastanawiam się czy >aby marnowanie czasu i nerwów na wzajemne uszczypliwości nie stało się głównym tematem tego forum.

Ale przecież to wszystko są "muki" dawane w gromadzie znajomych. Czy nie przyszło ci do głowy że każda ze stron wypisuje to wszystko z uśmiechem od ucha do ucha? Roman Wilhelmi zachwycony grą Grażyny Barszczewskiej, gdy zeszła ze sceny za kulisy rzekł kręcąc głową: "Grażyna, ty chuju!".
Grażyna też była zachwycona.

pastwa

• 3828 / 6104
  • Ekspert
15-05-2010, 22:38
>> Rolandsinger, 2010-05-15 21:49:45
Aha, dla przykładu, gdy Majkel pisał, że HD650 mają ekstremalnie i chamsko uproszczony dźwięk, który ogólnie jest do dupy, to ja nie czułem się ani trochę urażony, bo niby dlaczego?

Nie czules sie urazony w tym przypadku zapewne dlatego, ze to bylo o sluchawkach, a nie o Tobie, a to zdaje sie wytknal Ci kolega Luczynski.

"Podobnie było, gdy wrzucono kamyk do ogródka orthoamatorów, a uczynili to właśnie Gradziarze, to jakoś nawet wrażliwy (bez urazy) Intuos nie wylewał w związku z tym łzawych żali"

Co sie mial obrazac o kamyk u siebie, skoro w watku o Grado kazdy sobie odreagowal wrzucajac zbiorowo caly kamieniolom ;\')

"A inni, gdy ktoś pisze o Grado, z grubsza rzecz biorąc, prawdę - bo o brzmieniu od kilku dobrych stron nikt nie wspomina - kwestia gustu; boje toczą się głównie o jakość i trwałość w stosunku do najwyższej na rynku ceny, to podnosi się wielkie larum"

Na jakosc wyrobow Grado uskarzaja sie tutaj najbardziej ich nieposiadacze, bo wlasciciele to zwyczajnie sluchaja na nich muzyki, moje maja juz 2.5 roku i jakies 3500 godzin grania ;\'))

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
15-05-2010, 22:50
Gdy Piotr Ryka kilkanaście stron temu w innym wątku napisał, że ktoś, kto uważa AKG K242 za lepsze od Grado PS-1000 jest idiotą, to ja nie zanosiłem się z płaczu.

I nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi, bo poświęcę pół nocy i to znajdę.

pastwa

• 3828 / 6104
  • Ekspert
15-05-2010, 22:59
Nawet raz nie udalem, ze nie wiem o co chodzi, dlaczego mialbym to teraz czynic, niemniej aby zasluzyc na miano idioty u Piotra trzeba by wpierw spelnic kilka z jego scisle okreslonych warunkow he he  Inni obdarzaja takim przydomkiem niemalze za sama twarz Gradomana, znaczy sie nie musze niczego dodatkowo uwazac aby byc nazwanym imbecylem, wystarczy ze mam ;\'))

domzz

• 1113 / 6021
  • Ekspert
15-05-2010, 23:16
Offtopic
Wydaje mi się, że receptą na większość sporów w wielu wątkach byłby tunig funkcjonalności i wyglądu forum. Come
on! Forumowicze potrzebują zmian, bo inaczej kłębią się we własnym sosie.
Taka mała dygresja, z nadzieją, że administracja ją przeczyta.

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
15-05-2010, 23:20
>>...nie musze niczego dodatkowo uwazac aby byc nazwanym imbecylem, wystarczy ze mam ;\'))<<

A z czyjej to klawiatury padło wyrażenie "imbecyl", bo nie mogę skojarzyć? Może kogoś nie czytuję...a mówić serio, jestem przekonany, że z niczyjej w żadnym kontekście, zwłaszcza tym, związanym z Grado.

grisza_1982

• 389 / 5382
  • Zaawansowany użytkownik
15-05-2010, 23:35
>> pastwa, 2010-05-15 22:38:47
Na jakosc wyrobow Grado uskarzaja sie tutaj najbardziej ich nieposiadacze, bo wlasciciele to zwyczajnie sluchaja na nich muzyki, moje maja juz 2.5 roku i jakies 3500 godzin grania ;\'))

Jestem posiadaczem SR80 od około 3lat, słuchane w bardzo różnych warunkach. Najgorszy okres przechodziły w pracy, zdarzało im się pokonywanie drogi biórko-podłoga przy jednoczesnym zawadzeniu fotelem o kabel i mimo to słuchawki nie uległy zniszczeniu, nic się nie urwało, wciąż grają. Nie wiem, być może słuchawki innych producentów przy takim przebiegu by tego nie przetrzymały, jednak nie mam takiego przekonania, nie miałem okazji obcować z nimi przez taki okres i nie zamierzam pisać o ich ułomnej trwałości.
SR325i które niedawno do mnie trafiły mają ponoć około 4lat i wyglądają bardzo dobrze, nic się nie odkleiło, muszle nie są pokryte korozją.
Osoby czytające niektóre wpisy mówiące o ich rzekomej kruchości, najzwyczajniej w świecie wprowadzane są w błąd, tworząc (niesłusznie) z Grado tandetę czystej wody.

Rolandsinger

• 2894 / 6105
  • Ekspert
15-05-2010, 23:42
Grisza, przestań manipulować, bodaj 3 razy już napisałem, że bazowe modele Grado są BARDZO DOBRE zarówno jeśli idzie o brzmienie, jak i wykonanie. To dobra oferta, jeśli ktoś lubi old school i do tego oryginalnie brzmiący.

Zastrzeżenia budzi wyłącznie fakt, że wraz z logarytmicznym wzrostem ceny w ofercie Grado jakość wykonania lawinowo spada (brzmienie już zostawmy) a awaryjność rośnie wprost proporcjonalnie do ceny.

kopaczmopa

• 786 / 6044
  • Ekspert
15-05-2010, 23:48
>Zastrzeżenia budzi wyłącznie fakt, że wraz z logarytmicznym wzrostem ceny w ofercie Grado jakość wykonania lawinowo spada (brzmienie już zostawmy) a awaryjność rośnie wprost proporcjonalnie do ceny.

dokladnie tak + jednak ten dzwiek - w przypadku GS1000 marny
ciekawosc brzmienia