Na początek witam wszystkich.
Ponieważ do tej pory jakieś typy dotyczące wzmacniaczy już padły to pozostaje pytanie o źródło. Sam mam zestaw k701+canamp, zastanawiam się nad Skorpionem, a w dalszej przyszłości jeśli finanse i żona pozwolą ;-) nad Lebenem cs300/300xs. Niestety brak jest koncepcji na źródło, takie, które mogłoby pozostać u mnie na dłużej. Rozpatruje coś w kwocie około 5-6k PLN. Jest tego sporo więc trudny orzech do zgryzienia. Pod uwagę biorę: Yamaha cd-s2000, Creek Destiny, Micromega CD20/30, Arcam CD37, Moon 5+, Cyrus cd8se, Cambridge Audio 840c, Denon 1500/1510, Musical Fidelity A1 CD PRO (jeśli jeszcze jest osiągalny) lub 5.5, może coś z Audio Analogue, któryś z Marantz\'ow. Miło byłoby gdyby wybór padł na jakiś odtwarzacz SACD. Będę zatem wdzięczny za wszelakie sugestie w tej dziedzinie. Oczywiście także z poza listy. Słucham różnej muzyki, głównie akustycznej, trochę klasyki (coraz więcej), etno, jazz- "klimaty Siestowe", lubię żenskie wokale (Ayo, Katie Melua itp.), Steve Strauss, Chris Jones, trochę rocka- czasem lubię jak coś łupnie (ale raczej nie w k701 ;-)). I generalnie sprawia mi to coraz więcej frajdy, składam te klocki dla zabawy i przyjemności słuchania a nie samego nimi żąglowania ;-).