=>folab
No właśnie EAC i BURRN pokazuje że nie jest najlepiej w odsłuchach, czy dał byś radę napisać dokładne ustawienia w tych programach i przy jakim ustawieniu programów nagranie na Verbatim Pastelach jest najbardziej zbliżone do naturalnego. Ja na razie robiłem próby testowe samego wypalania i błędów po nim Plextoolsem na razie odsłuchów z braku czasu nie robiłem. Nasuwa się bardzo ważny wniosek płyta kopiowana musi być idealnie nowa (robiłem pomiary oryginałów) gdyż ma to później bardzo duże znaczenie dla wypalonej kopii i tylko tak kopiowane płyty będą przeze mnie brane pod uwagę, używane płyty maja z czasem (np.rysy) coraz więcej błędów i ma to koszmarny wpływ na robioną kopię.
Nie ruszyłem np.jeszcze takich mechanizmów jak np ciche wypalanie-regulacja mocy lasera i sądzę że dopiero po tych próbach można zacząć robić odsłuchy wypalonego materiału .Na mojej wypalarce Plexwriter Premium na razie dla płytek Verbatim Pastel Disc art nr 43417 wychodzą ciekawe wyniki. Okazuje się że z pomiarów wychodzi że parametry oryginału są gorsze ! od parametrów wypalonej płyty i wynoszą przy mniej więcej zoptymalizowanej prędkości odczytu 8x i zoptymalizowanej predkości zapisu 20x dla Verbatim Pastel Disc (wszystko na jednym cake 50sztuk)
Oryginał
Dla błędów C1 AVG/sec 1,5 Max/sec 20 Total 5985 błędy C2 nie występują Jitter 0,035 Beta +0,0075*0,0055*0,009 LBA 297568 (ten parametr przy złych ustawieniach ucieka na kopi od oryginału (tu jest super)
Kopia
Dla błędów C1 AVG/sec 0,5 Max/sec 17 Total 2155 błedy C2 nie występują Jitter 0,033 Beta 0*-0,001
LBA 297568
tak że jak widać mimo dziewiczego oryginału kopia jest lepsza w pomiarach programem może poza jitterem
Ciąg dalszy testów nąstąpi
Rafaell