O widzę że kolega wie jak zacząć rozmowę.
Generalnie 2 fuli na stronę nie dawałem nigdy. Zeresztą to bylo by tylko problematyczne. nie wiem jak masz zwrotkę zrobioną, ale z moich obserwacji łączeneie szeogowe głośników to idelany przepis na absolutnie kaprawy dźwięk. A przy 4 8kach wychodzi ze 2 Ohmy do prowadzenia.
Generalnie zostaw jednego fula.
1. Bedziesz mieć realtywnie więcej basu ( niższa efektywność zakresu fullranga)
2. Pędziesz mieć prawie punktowe źródło dźwięku ( nie wiem jak pociełeś zwrotką, ale podobnie byś miał jakbyś go wsadził w backloaded horna z wylotem z przodu, też by siał spokojnie do 1Khz,)
Co możesz spróbować:
1.wykręć Fulla i zdystansuj od dechy tak aby dziury były (tak na 3-5 mm). Dzwięk się otworzy i zyska na holografi. Jak Ci podejdzie to jest to najprostszy tuning.
2. Zrób bi/tri amping (moc jest bardzo tania w dzisiejszych czasach :)
3. Jak zrobisz bi/tri amping to polecam sprawdzić taki myk że dajesz filtr paswny 1 rzędu między pre a końcówki wtedy do podzielenia wystarczy ci rezysto i kondensator więc nie musisz wieszać cewek zmulających basowce. WEfekty bardzo dobre, ale przydatne dobre pre z duży prądem bo sygnał splitujesz na 2 lub 3 wzmacniacze.
4. Nie widzę specjalnie skrzydeł przy tej obudwie. ale jak masz to unikaj przynajmniej przy fulu. Full lubi płaską dechę. Skrzyda i jakiekolwiek boczne ograniczniki go duszą jak jest w dipolu.
5. nie robisz nic, cieszysz się jak dziecko słuchasz, odpoczywasz słuchając muzyki i sącząc single malta z pełną świadomością że stara buddyjska prawda "Jeżeli czegoś pragniesz, to przestajesz móc się cieszyć tym co jest/masz tu i teraz" jest prawdziwa.