>> Cashlack, 2008-11-07 01:18:24
"Gdyby dało radę - a z tego co czytam to nie ma fizycznych ani matematycznych, ani nawet "wykonawczych" (po za tym że nie produkują jeszcze ;-), przeszkód."
No właśnie. "nie produkują". ONI. Ci co czyhają na naszą Godność Narodową, Dziedzictwo Kulturalne, i takie tam... Wykupujący hordami Naszą wódkę i kiełbasę Naszą najlepszą! I Gnębiący Chłopa. I okruszek z ziemii przez poszanowanie, Panowie Magnaci.
Ludzie, to naprawdę nie jest "high-tech", jest w tym (wiem, aktualnie jestem w innym) kraju dużo mądrych ludzi, a nawet kapitał.
Ja rozumiem, że taka "instalacja" w formie skrócenia salonu o 1 m bieżący jest mało "sprzedawalana" w ilościach hurtowych. Ale czy My musimy się ścigać z Chińczykami?? Garbić się?
Chodzi o potencjał i efekt ostateczny. Czy będzie wart pieniędzy? Moim zdaniem będzie: 2 chłopaków co to wyremontowali i wymalowali na sicher niejeden niemiecki, holenderski, norweski, angielski i inne dom, taką "obudowę" wymuruje i wymaluje w 3 dni. W 7 dni po testach salon jest posprzątany i wygląda jak nowy.
Na samą instalację i strojenie wydatek dla fachowców wynosi: podróż w obie strony, koszty pobytu np w Anglii przez 3-4 dni. (+ godziwy zarobek za 4 dni pracy). To nie jest jakiś koszmar cenowy. Mając dokładne wymiary pokoju elementy można w dużej mierze policzyć w kraju - wieczorkiem przy herbacie.
A jak to będzie grało jak sumaryzacja najlepszych cech SET, OTL, full-range ze swobodą OB i pierdnięciem do 30 hz z H-frame (można przywieźć rozłożonego w częściach + klej), to nabywcy się znajdą. Rozsądna reklama internetowa nie musi być droga.