nic nie gra jak Grado
To opinia grado-ludzi jak Ty czy ja, subiektywna zresztą. Nie opinia wszystkich. Dla wielu to chłam. Heh
Myślisz, że jest szansa by ktoś przesiadł się z Grado na zamulonego planara? Choćby Audeze?
Jak najbardziej. Może nie przesiadł bezpośrednio ale wybór padnie np w porównaniach na Audeze. U mnie to niemożliwe, dla kogoś to norma. Niektórzy nie trawią tej sygnatury i tyle.
Widzisz napisałem że żeśmy się nie porozumieli bo piłem tu do GS1000e (PS1000e, RS1e ?) które na wykresach mają obcięty dół a w praktyce wygląda to tak że bas jest ale pozbawiony pewnego czynnika, który np SR225 czy RS2 mają. Więc musiałbyś usłyszeć GS1000e które ja przerobiłem przez kilka miechów żeby mieć odniesienie. Słucha się dobrze ale brak swoistej głębi powoduje ze nie potrafią oddać pewnych rzeczy, stąd mój komentarz o przestrojeniu, dla "pełnego obrazu"... doznań. Ogólnie są okej, brakuje dosłownie jednej rzeczy aby były kompletne. Na szczęście reszta modeli to posiada. Tylko te trzy modele są podejrzane (patrz miejsce "górki" na fazie w GS1000e, PS1000e, RS1e względem reszty modeli)
Czyli po prostu nie chce "rozwoju", woli zamknąć firmę niż przerobić ją na korporację.
I za to wielki szacun. Skoro synów to tak naprawdę nie obchodzi i nie kręci, niech lepiej to się wywali na ryj, niż będzie czymś innym jak jest. "Umarł tak jak żył" - klasyka. Beyerdynamic w sumie też odpuścił w podobny sposób. Dlatego chciałbym coś jeszcze kupić od nich bo już niedługo to może być koniec. Kto wie czy PS2000e to nie jest już koniec, a koniec Grado może być wraz z końcem Johna Grado.